Χανιά | Εκτός συζήτησης για το χωροταξικό του τουρισμού έμεινε ο Δήμος

χανιά-εκτός-συζήτησης-για-το-χωροταξι-93622

dimotiko.symvoulio

Αυτό διαπιστώθηκε από τη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση ο κ. Μιχάλης Κυνηγός, εκφράζοντας την έκπληξη και την απορία του για το γεγονός ότι ενώ ένα τόσο σημαντικό, όπως είπε, θέμα, συζητείτο στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ), δεν υπήρξε επισήμως κάποια ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου στα Χανιά και ούτε, κατ’ επέκταση, πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων.

«Ούτε εμείς είχαμε ενημερωθεί», απάντησε ο κ. Νίκος Ξυνίδης: «Τη μέρα που έγινε η συζήτηση το μάθαμε και όταν απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια για να ζητήσω το λόγο μας είπαν ότι όλα έχουν αναρτηθεί στο ίντερνετ«, παραδέχτηκε, συμφωνώντας με το ότι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί

Την ίδια θέση συμμερίστηκε και ο κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο οποίος μάλιστα απευθυνόμενος στην κα Μαρία Κοκκινάκη, διερωτήθηκε κατά πόσο την ώρα που δίνουμε μεγάλη σημασία σε εκστρατείες τουριστικής προβολής, ημερίδες και εκδηλώσεις, δεν έχουμε λόγο για τόσο σημαντικά θέματα: «Δεν έχουμε απόψεις για τον τουρισμό εμείς;» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι δυνατόν να μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ τι γίνεται;», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Τάσος Βάμβουκας: «Είναι δυνατόν να λείπει ο Δήμος από το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο για τον τουρισμό;».

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, η κα Κοκκινάκη είπε: «Δεν θα διαφωνήσω στο ότι θα έπρεπε να συμμετέχουμε κι εμείς σε αυτές τις διαδικασίες. Άλλωστε, το έχουμε κάνει σε πολλές περιπτώσεις έως τώρα. Όποτε προσκληθήκαμε, ήμασταν παρόντες, με θέσεις και προτάσεις. Αυτήν τη φορά δεν είχαμε πρόσκληση ούτε καν ενημέρωση. Γιατί παρότι το θέμα είναι αυστηρά η χωροταξική ανάπτυξη και όχι άλλα θέματα τουρισμού, εγώ εάν το γνώριζα θα ήμουν εκεί».

Λάθη και παραλείψεις

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Παρασκευή,  ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής με την εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είχε επισημάνει τις ενστάσεις του πάνω στο νέο χωροταξικό σχεδιασμό του υπουργείου, εντοπίζοντας λάθη και παραλείψεις, παρόλο που γενικά παραδέχθηκε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις θέσεις του κ. Καλογερή, όπως τις εξέφρασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στον SUPER FM.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook