Χανιά | Ειδικό Σχολείο χωρίς βοηθητικό προσωπικό

χανιά-ειδικό-σχολείο-χωρίς-βοηθητικό-99410

eidiko sxoleioΧωρίς ειδικό βοηθητικό προσωπικό παραμένει στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το 3θέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων για αυτιστικά παιδιά, γεγονός που καθιστά μη ασφαλή τη φοίτησή τους στο σχολείο καθώς ορισμένα από αυτά δεν αυτοεξυπηρετούνται.

Πάντως, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλία Ποντικάκη, τις επόμενες ημέρες το σχολείο πρόκειται να στελεχωθεί με δύο ακόμη εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και πιθανόν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα με ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Ειδικότερα, την υποστελέχωση σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό του 3θέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων για αυτιστικά παιδιά καταγγέλλουν γονείς στα ‘Χ.Ν.’.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλίας Ποντικάκης επεσήμανε ότι «στο 3θέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων υπηρετούν τρεις δάσκαλοι, αύριο (σ.σ. σήμερα) θα μεταβεί άλλος ένας εκπαιδευτικός καθώς και ένας εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στη γραφή Braille. Όσον αφορά την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, έχουν γίνει αιτήσεις, έχουν διαμορφωθεί οι τελικοί πίνακες πρόσληψης αναπληρωτών και εκτιμούμε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα προσληφθεί και το απαραίτητο ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Όσο απαραίτητη είναι η παρουσία ενός δασκάλου στο Ειδικό Σχολείο τόσο απαραίτητη είναι και η παρουσία ειδικού βοηθητικού προσωπικού, διότι, δυστυχώς, ορισμένα παιδιά δεν αυτοεξυπηρετούνται. Ελπίζω και αυτές οι ειδικότητες μέσα στις επόμενες μέρες ίσως και μέχρι τη Δευτέρα να έχουν προσληφθεί».

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Ποντικάκης «τα Ειδικά Σχολεία στα Χανιά λειτουργούν, αλλά δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Υπάρχουν ελλείψεις σε δασκάλους και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Εδώ και δύο μέρες ‘τρέχει’ το πρόγραμμα πρόσληψης εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής δασκάλων και νηπιαγωγών, ενώ μόλις σήμερα (σ.σ. χθες) τοποθετήσαμε τις νηπιαγωγούς στα Ειδικά Νηπιαγωγεία και στα Τμήματα Ενταξης και θα είναι αύριο (σ.σ. σήμερα) ανοικτά τα Νηπιαγωγεία. Πρόκειται για δύο εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής σε κάθε ειδικό Νηπιαγωγείο. Ελπίζουμε ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα τοποθετηθούν και τέσσερις δάσκαλοι που λείπουν.

Φέτος το Υπουργείο διόρισε 28 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής για τα Χανιά».

Πηγή: haniotika-nea

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook