Χανιά | Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε μαθητές από τον Δήμο

χανιά-δωρεάν-ιατρικές-εξετάσεις-σε-μα-30623

child-earΟ σύλλογος το Χαμόγελο του παιδιού σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, υλοποιεί δράση προληπτικής ιατρικής με στόχο την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στους μαθητές.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Δευτέρα έως και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, τις ώρες 8:30 π.μ. – 2:30 μ.μ. και 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.

Το πολυϊατρείο θα σταθμεύει στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς από τη Δευτέρα 11/2 μέχρι και την Πέμπτη 14/2, στο Δημοτικό Κατάστημα Σούδας από την Παρασκευή 15/2 μέχρι και την Κυριακή 17/2 και στο Γήπεδο Μοναχής Ελιάς Βαμβακόπουλου από τη Δευτέρα 18/2 μέχρι και την Τετάρτη 20/2.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο της Αντιδημάρχου αρμόδιας σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Χρυσούλας Χατζηδάκη, τηλ. 2821341626 και κινητό 6979790009, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Για την υλοποίηση της δράσης, διατίθεται από τον Σύλλογο Χαμόγελο του Παιδιού κινητό πολυϊατρείο, στελεχωμένο από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε προληπτικό παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό, ωτορινολαρυγγολογικό και οδοντιατρικό έλεγχο.

Όπως  τονίζει  ο Μανώλης Σκουλάκης, «ο Δήμος Χανίων έχοντας ως δεδομένο ότι η πρόληψη σώζει ζωές, προσφέρει τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εξετάσεων σε μαθητές κυρίως σε εκείνους με μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, λόγω γεωγραφικών, κοινωνικών, οικονομικών και άλλων φραγμών.

Πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να διαδοθεί η αναγκαιότητα της πρόληψης σε όλες τις ηλικίες και για αυτό σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές και δράσεις ουσίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Δήμος Χανίων, παρά τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες, βρίσκεται δίπλα στους δημότες του».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook