Χανιά | Δασκάλα από την Ήπειρο για τις δύο μαθήτριες της Γαύδου

χανιά-δασκάλα-από-την-ήπειρο-για-τις-δ-95589
GAYDOSXOLEIO4Η Ιωάννα, η Εύα και η νέα τους δασκάλα ήταν οι μεγάλες πρωταγωνίστριες της ημέρας στο νησί της Γαύδου όπου σήμερα χτύπησε έστω και με μικρή καθυστέρηση το πρώτο κουδούνι. Στο άκουσμα του, το νησί αναθάρρησε και οι περίπου 90 μόνιμοι κάτοικοι ανακουφίστηκαν που το σχολείο άνοιξε ξέροντας καλά πως στα λίγα τετραγωνικά του φιλοξενείται το αύριο του τόπου τους.
Χαμόγελα και αναγνωριστικές επαφές με τη δασκάλα τους μια νεαρή Ηπειρώτισσα ηλικίας  27 ετών που πέρσι δίδασκε σε σχολείο της Νάξου και φέτος και πάλι ως αναπληρώτρια βρέθηκε στο ακριτικό νησί για να ζήσει μία μοναδική εμπειρία ζωής διδάσκοντας τις δύο και μοναδικές της μαθήτριες, την Ιωάννα που φοιτά στην Δευτέρα τάξη και την Έυα στην Τετάρτη τάξη.
Θρανίο για δύο από φέτος στη Γαύδο
Η Ιωάννα αν και η μικρότερη ηλικιακά είναι η πιο «παλιά» της παρέας. Στη Γαύδο γεννήθηκε, στη Γαύδο μεγαλώνει,  εκεί ξεκίνησε το δημοτικό και μάλιστα πέρυσι ήταν το μοναδικό παιδί του σχολείου. Κι αν με την «παλιά» της δασκάλα που παρέμεινε στο νησί για 4 ολόκληρα χρόνια,  ανέπτυξε μία σχέση ζωής, τα παιδιά της έλειψαν αφού όπως η ίδια έλεγε χαμογελώντας δεν είχε με ποιον να παίζει, να τσακώνεται να μοιράζεται.
Φέτος η χαρά της είναι μεγάλη, αφού στο διπλανό θρανίο μία έστω θέση θα έχει καλυφτεί από την Εύα, ένα κοριτσάκι από την Θεσσαλονίκη που από φέτος γίνεται μόνιμη κάτοικος Γαύδος. Μαζί με την μητέρα της που εργαζόταν εποχιακά σε επιχειρήσεις του νησιού, επέστρεφαν τα τελευταία καλοκαίρια για να καταλήξουν τελικά πως αυτή είναι η νέα τους πατρίδα με τις δυσκολίες και τις ομορφιές της.
Το «πρωτάκι» στο σχολείο της Γαύδου είναι μάλλον η 27χρονη δασκάλα με καταγωγή από την Ήπειρο που στην περιπλάνηση της ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός επιλέχθηκε φέτος να βρεθεί στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.  Από αύριο οι τρεις τους θα μπουν σε κανονικούς ρυθμούς, έστω κι αν αυτοί απέχουν απεριόριστα από τα γνώριμα πρότυπα των υπολοίπων σχολείων.

 

Πηγή : neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook