Χανιά | Δήμος και Μητρόπολη «σύμμαχοι στον πόλεμο» για την αντιμετώπιση της φτώχειας

χανιά-δήμος-και-μητρόπολη-σύμμαχοι-σ-48183

ΦΤΩΧΕΙΑΞεκίνησε το πρόγραμμα για την «αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού» στον Δήμο Χανίων και την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Χθες, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων συνάντηση μεταξύ του δικαιούχου Φορέα και των συμπραττόντων Φορέων, με τους εργαζομένους, οι οποίοι καλούνται να το υλοποιήσουν.

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, δικαιούχος του εν λόγω προγράμματος, το οποίο θα διαρκέσει δύο χρόνια, είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ξένιος Ζευς» και συμπράττοντες Φορείς ο Δήμος Χανίων και η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Το πρόγραμμα δε αφορά στην υποστήριξη των κάτωθι κοινωνικών δομών:

Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου,

∆ομή παροχής Συσσιτίων,

Γραφείο Διαμεσολάβησης,

Δημοτικός Λαχανόκηπος.

«Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ειδικότερα των ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενων από φτώχεια, μέσα από ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης καθώς και η αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, τόνισε ότι «η τοπική Εκκλησία με αγάπη και σεβασμό συνεργάζεται με όλους τους Φορείς του τόπου μας, θεωρώντας ότι η συνεργασία αυτή επιφέρει θετικά στοιχεία στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Τέλος, η κοινωνική λειτουργός, Αλέκα Ξηρουχάκη, πρόεδρος της Εταιρείας «Ξένιος Ζευς», σημείωσε ότι «οι δράσεις του Προγράμματος απευθύνονται με απόλυτο σεβασμό σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες», προσθέτοντας ότι «στις μέρες μας η κρίση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και όλοι, πέρα από κάθε αλαζονική διάθεση οφείλουμε να βοηθούμε ανθρώπους που μας χρειάζονται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook