Χανιά | Δέκα χρόνια μετά το «Τούρκικο Νεκροταφείο» επιστρέφει στους κατοίκους

χανιά-δέκα-χρόνια-μετά-το-τούρκικο-νε-109119

tourkiko.nekrotafeio1Μετά από σχεδόν δέκα ολόκληρα χρόνια αδιάκοπης συλλογής στοιχείων και αλλεπάλληλων «οχλήσεων» προς τους δημοτικούς άρχοντες, μια ομάδα κατοίκων από τα Παχιανά, κατάφερε να κάνει το Δήμο Χανίων να επαναδιεκδικήσει την περιουσία του, που είχε «επιταχθεί» από δύο οικογένειες και χρησίμευε εν τέλει ως… ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, κατά μήκος του μοναδικού πάρκου της περιοχής.

Πρόκειται για το λεγόμενο “Τούρκικο Νεκροταφείο” στη συμβολή των οδών Ελλωτίας και Μανδηλαρά, ένα πάρκο συνολικής έκτασης 700 τ.μ. που ουσιαστικά αχρηστεύθηκε το 2004, όταν η τότε Δημοτική Αρχή, άνοιξε στο βόρειο τμήμα του, δρόμο, πλάτους 3 μέτρων, για να πηγαίνουν στο σπίτι τους… δύο κάτοικοι της περιοχής.

Χάρη στην υπομονή και την επιμονή των κατοίκων, το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (11/12), μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής, αποφάσισε να κινήσει ο Δήμος τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να γίνει άρση δουλείας διαβίβασης που έχει διαταχθεί από το αρμόδιο δικαστήριο, επειδή τα διαθέσιμα στοιχεία φανερώνουν ότι οι συγκεκριμένες δύο οικογένειες, έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους και από άλλο δρόμο.

Αξιοπερίεργη η στάση του προέδρου της επιτροπής και αντιδημάρχου κ. Ν. Ξυνίδη, ο οποίος μειοψήφησε, δείχνοντας ότι -αντίθετα με όσα ισχυριζόταν- γνώριζε πολύ καλά την υπόθεση τόσα χρόνια.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του zarpa.gr για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Δείτε ΕΔΩ την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και το σκεπτικό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook