Χανιά | Γονείς και καθηγητές συζητούν για την εκπαίδευση | Κάλεσμα σε εκδήλωση

χανιά-γονείς-και-καθηγητές-συζητούν-γ-93604

sxoleio1

Για τις «αιφνιδιαστικές και χωρίς προηγούμενο διάλογο» όπως τις χαρακτηρίζουν, αλλαγές στην εκπαίδευση και τις συνέπειές τους, θα συζητήσουν μεθαύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου οι γονείς των μαθητών γυμνασίων και λυκείων των Χανίων, με τους καθηγητές τους, σε κοινή εκδήλωση-συζήτηση Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων» και ΕΛΜΕ Χανίων, στις 20:00, στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των γονέων:

«Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων συγχαίρουμε τα παιδιά μας, που κατάφεραν με τις γνωστές σε όλους μας θυσίες, να εξασφαλίσουν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Άξια συγχαρητηρίων είναι και όσα παιδιά μας δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους τη φετινή χρονιά, αφού και η δική τους προσπάθεια ήταν μεγάλη. Ας μην αποθαρρύνονται, καθώς θα έχουν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν στη ζωή τους και να κερδίσουν την ευτυχία. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι ο θεσμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και γενικά, η μορφή και το περιεχόμενο των σπουδών στα σχολεία μας χρειάζονται αναμόρφωση, ώστε να ξεφύγουμε από τη στείρα αποστήθιση και τα φροντιστήρια.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχηθούμε ολόψυχα καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων και ιδιαίτερα σε αυτούς που θα φοιτήσουν για πρώτη χρονιά στο «Νέο» Λύκειο και θα υποστούν τις συνέπειες ενός ακόμα πειράματος του Υπουργείου Παιδείας.

Τέλος, ευχόμαστε στους γονείς των μαθητών καλή δύναμη, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών σε αυτήν τη δραματική οικονομική συγκυρία και τους διαβεβαιώνουμε ότι η Ένωση Γονέων θα βρίσκεται δίπλα σε όλους του Συλλόγους Γονέων του Δήμου Χανίων.

Ωστόσο, για να έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας στη δημόσια, δωρεάν, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας. Δυστυχώς, οι αιφνιδιαστικές και χωρίς προηγούμενο διάλογο αλλαγές στην εκπαίδευση, με μόνο στόχο το δημοσιονομικό όφελος, έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση, κυρίως στη δεύτερη βαθμίδα της.

Για αυτές τις αλλαγές και τις συνέπειές τους θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση-συζήτηση με την ΕΛΜΕ Χανίων, την Τετάρτη 11/9 και ώρα 8 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων. Όλοι οι γονείς θα πρέπει να είμαστε παρόντες, για να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας και να πάρουμε υπεύθυνη θέση απέναντι στα προβλήματα της εκπαίδευσης. Εξάλλου, την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων θεωρούμε αναγκαία τη συμμετοχή των γονέων και μαθητών στις δυο εκδηλώσεις και απαραίτητη τη συνεννόηση με τους διδάσκοντες, ώστε να διεκδικήσουμε το σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook