Χανιά | «Γιατί καθυστερεί το ασθενοφόρο;»

χανιά-γιατί-καθυστερεί-το-ασθενοφόρ-40649

PA100963Για καθυστέρηση μισής περίπου ώρας στην έλευση του ασθενοφόρου, κάνουν λόγο περαστικοί αλλά και έμποροι του Κάτωλα, όπου εχθές το απόγευμα, μεσήλικας άνδρας είχε πέσει λιπόθυμος δίπλα στο παγκάκι, πάνω στον πεζόδρομο, αναστατώνοντας την περιοχή.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 17:00, έμποροι της περιοχής ειδοποίησαν αστυνομία και ΕΚΑΒ για έναν άνδρα, πολύ μεθυσμένο, ο οποίος είχε λιποθυμήσει έξω από γνωστό εμπορικό κατάστημα (μετά τα κεράδικα και πριν το περίπτερο της πλατείας, επί της Μουσούρων), δημιουργώντας -αν μη τι άλλο- ένα ακαλαίσθητο θέαμα σε περαστικούς, τουρίστες αλλά και πελάτες των καφέ – ζαχαροπλαστείων.

Όπως κατήγγειλαν στον SUPER FM οι παρευρισκόμενοι, ενώ η αστυνομία ανταποκρίθηκε άμεσα, δεν συνέβη το ίδιο και με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που καθυστέρησε, για μισή ώρα περίπου.

«Εντάξει, δεν ήταν κρίσιμη η κατάστασή του αλλά αν ήταν; Αυτοί πού το ήξεραν;», τόνισε ένας ακροατής που ήταν παρών στο σημείο: «Αν είχε κάτι σοβαρό, θα τον χάναμε», συμπλήρωσε, «δηλαδή αν ήταν με σπασμένο το κεφάλι του;».

Δυστυχώς, το ερώτημα είναι μάλλον… ρητορικό.

Και δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο που μπορεί να αποδοθεί -τουλάχιστον όχι εξολοκλήρου- στην οικονομική κρίση αφού και στις «χρυσές εποχές», αυτά συνέβαιναν.

Απλά ίσως τώρα, που τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και περιορισμένα, απαιτείται, περισσότερο από ποτέ, σωστή οργάνωση των υπηρεσιών, συντονισμός και συνέπεια….

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook