Χανιά | «Γαστρονομία και τουρισμός» | Τριήμερο εκδηλώσεων στην Παλαιόχωρα

χανιά-γαστρονομία-και-τουρισμός-τρ-97726

paleochoraΕνα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα τον γαστρονομικό πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη διοργανώνουν από σήμερα μέχρι την Παρασκευή στην Παλαιόχωρα ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ομιλίες, παρουσίαση διαδικασίας απόσταξης τσικουδιάς, παρουσίαση παραδοσιακών φαγητών, παραδοσιακό κέρασμα στους επισκέπτες, παρασκευή παραδοσιακού πιλαφιού, μουσική, τραγούδια και θεατρική παράσταση.

Το κλείσιμο των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή με ομιλία για τον ‘Τουρισμό και την Ανάπτυξη στα Χανιά’ από τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις κάλεσε τους ντόπιους, αλλά και τους ξένους, επισκέπτες ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα. «Στόχος των εκδηλώσεων είναι η διασύνδεση του τουρισμού με τον γαστρονομικό πολιτισμό του Νομού μας, της Κρήτης, προβάλλοντας την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας. Είναι μια ιδιαίτερη και σημαντική εκδήλωση και καλούμε τους Χανιώτες και όχι μόνο να συμμετάσχουν για να ανακαλύψουμε ξανά τι προϊόντα είχαμε, τι παράγαμε, τι τρώγαμε και ποια είναι η σημερινή κατάσταση», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου κ. Γιώργος Δερμιτζάκης ανέφερε ότι: «Η Παλαιόχωρα, η Σούγια, το Σέλινο γενικότερα ως τουριστικός προορισμός θεωρεί υποχρεώση να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διότι είναι ένας μεγάλος παράγοντας της οικονομίας της περιοχής. Οι εκδηλώσεις αφορούν τον τουρισμό, την κρητική διατροφή και τον πολιτισμό μας που οφείλουμε να τα προβάλλουμε. Καλούμε όλο τον κόσμο να μας επισκεφτεί».

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 25/9, ώρα 8 μ.μ.

Χαιρετισμός του δημάρχου Καντάνου – Σελίνου.

‘Η συμβολή των δράσεων προβολής του γαστρονομικού πολιτισμού της Κρήτης στην ανάπτυξη της Π.Ε. Χανίων’. Ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

‘Μουτζουρωτής Χαρτιών’. Θεατρική Παράσταση με τη Μαρινέλλα Βλαχάκη.

Κείμενο: Μαρινέλλα Βλαχάκη.

Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης.

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης.

Παραδοσιακό κέρασμα από τον Σύλλογο Γυναικών Παλαιόχωρας.

Πέμπτη 26/9, ώρα 8 μ.μ.

‘Η διαχρονική αξία των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης’.

Ομιλία του δρος Αλέξανδρου Στεφανάκη, κτηνιάτρου, προέδρου ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Παράρτημα Κρήτης.

Παρουσίαση της διαδικασίας απόσταξης τσικουδιάς – Κέρασμα.

Παρουσίαση παραδοσιακών φαγητών, προσφορά των εστιατορίων του Δήμου.

Κέρασμα παραδοσιακών εδεσμάτων από τον Σύλλογο Γυναικών Κουντούρας, τον Σύλλογο Γυναικών Βουτά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκλαβοπούλας ‘Η ΒΙΕΝΝΑ’.

Παρασκευή 27/9, ώρα 8 μ.μ.

‘Τουρισμός και Ανάπτυξη στα Χανιά’. Ομιλία του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

‘Δημιουργώντας ένα παραμύθι με παιδιά’.

Σύλλογος Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Λαϊκής Τέχνης Παλαιόχωρας.

Παρασκευή παραδοσιακού πιλαφιού – Κέρασμα.

Μουσική και τραγούδι από τον Πολιτιστικό Παραδοσιακό Σύλλογο Σελίνου.

 

Πηγή : xaniotikanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook