Χανιά | Αυτά σχεδιάζουν για την τουριστική προβολή του Δήμου το 2014

χανιά-αυτά-σχεδιάζουν-για-την-τουριστ-88284

lafonisi.ompΜε στόχο να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής των Χανίων, προσελκύοντας τουρίστες από νέες αγορές, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, παρουσιάστηκε το μεσημέρι το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2014.

Στο πρόγραμμα δράσεων για το 2014 περιλαμβάνονται:

-1. Δημιουργία εντύπων, χαρτών και θεματικών οδηγών, παρουσίασης & προβολής του Τουριστικού προϊόντος του Δήμου Χανίων

Συνοπτική Περιγραφή: Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία γενικών εντύπων, τουριστικών χαρτών, θεματικών εντύπων (τρίπτυχα) ή και φακέλων (folders) με ενημερωτικό υλικό που θα προβάλλει το τουριστικό προϊόν του Δήμου Χανίων και θα αναδεικνύει το ιστορικό, πολιτισμικό και φυσικό απόθεμα αυτού, σε τουλάχιστον δύο γλώσσες (ελληνική και αγγλική γλώσσα).

Στόχοι Δράσης:  Να παρέχεται στο δυνητικό επισκέπτη ένα ισχυρό ερέθισμα να επισκεφτεί τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Χανίων

-2.Ανάπτυξη- προώθηση ειδικού εκπτωτικού προγράμματος (π.χ. «Βγαίνω Χανιά »Ψωνίζουμε Χανιά κλπ), σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις.

Συνοπτική Περιγραφή: Παροχή ειδικών εκπτώσεων και προνομίων από τοπικές επιχειρήσεις συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, προς τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Δήμου Χανίων.

Στόχοι Δράσης: Εμπορική και οικονομική αναζωογόνησης των επιχειρήσεων του Δήμου Χανίων, και η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα καταστήσουν το Δήμο μας ελκυστικό σε μια ομάδα δυνητικών τουριστών («διακοπές και ψώνια» κλπ)

-3. Ενέργειες περιήγησης και ξενάγησης ομάδων επισκεπτών

Συνοπτική Περιγραφή: Υπηρεσίες περιήγησης και ξενάγησης ομάδων επισκεπτών στην παλιά πόλη των Χανίων αλλά και σε άλλα σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Χανίων.

Στόχοι Δράσης: Γνωριμία με την ιστορία, τα μνημεία και τον πολιτισμό των Χανίων, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση της ικανοποίησης και των θετικών γνωμών των επισκεπτών από την εμπειρία διαμονής αυτών στο Δήμο Χανίων.

-4. Διοργάνωση της διεθνούς Συνάντησης Εθνικών διαχειριστών Βlue Flag – Γαλάζιες Σημαίες, από 48 χώρες (Οκτώβριος 2014)

Συνοπτική ΠεριγραφήΗ δράση περιλαμβάνει τη φιλοξενία, σίτιση και μεταφορά των διαχειριστών Βlue Flag – Γαλάζιες Σημαίες, δημοσιογράφων, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων καθώς και με τους άλλους φορείς του τουρισμού στα Χανιά, στα πλαίσια των ενεργειών τουριστικής προβολής των Χανίων, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού. 

Στόχοι Δράσης: Μέσω της παρούσας δράσης επιδιώκεται να προβληθούν τα Χανιά ως πρότυπο Δήμου, οικονομικής , τουριστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.

Η Γαλάζια Σημαία πρόγραμμα είναι μια εθελοντική διαδικασία πιστοποίησης για τις παραλίες και μαρίνες που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. 

-5. Λειτουργία εφαρμογής (application) τουριστικής πληροφόρησης για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phones) και Υπολογιστές – ταμπλέτες (tablet-pc).

Θα παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη του Δήμου Χανίων να λαμβάνει πληροφόρηση, απευθείας από την συσκευή του κινητού του, για μια σειρά θεμάτων τουριστικού ενδιαφέροντος. Μέσω της δράσης αυτής, που αξιοποιεί στο έπακρο τις σύγχρονες τεχνολογίες, επιδιώκεται η βέλτιστη πληροφόρηση των επισκεπτών του Δήμου και παράλληλα η ανάδειξη του περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος των Χανίων, έχοντας ως βασικό σκοπό:

– την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας των πολιτιστικών και ιστορικών χώρων και μνημείων του Δήμου Χανίων, καθώς και άλλων σημείων υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος (π.χ. παραλίες, φαράγγια, εκκλησίες, μοναστήρια, κ.ά.).

-την αναβάθμιση των μέσων τουριστικής προβολής αυτού.

τη βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και των τουριστικών υπηρεσιών γενικότερα προς τους επισκέπτες της περιοχής των Χανίων.

– την πληρέστερη ενημέρωση και πληροφόρηση των επισκεπτών των Χανίων, σε πραγματικό χρόνο.

-6. Βελτίωση πληροφοριακής σήμανσης αξιοθέατων και μνημείων.

Η σήμανση (κατεύθυνσης ή αποτύπωσης χρήσιμων πληροφοριών) αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ανάδειξης και αξιοποίησης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων μιας περιοχής. Μέσω της παρούσας δράσης θα υλοποιηθεί η βελτίωση της σήμανσης σε αξιοθέατα και μνημεία της πόλης των Χανίων και η τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σε κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων.

Η δράση έχει ως στόχο αφενός την διευκόλυνση της ενημέρωσης των επισκεπτών και αφετέρου την αισθητική βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος.

-7. Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις

Στόχοι Δράσης: Μέσω της παρούσας δράσης επιδιώκεται η τουριστική προβολή και διαφήμιση του Δήμου Χανίων, όπως αυτή επιτυγχάνεται από τη συμμετοχή σε εκθέσεις που αφορούν τον τομέα του Τουρισμού – είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό – και η οποία δύναται να διαμορφώσει ευνοϊκές συνθήκες για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στο Δήμο Χανίων.

-8. Διαφημιστικές ενέργειες

Συνοπτική Περιγραφή: Η δράση περιλαμβάνει την υλοποίηση διαφημιστικών ενεργειών για την προώθηση και προβολή των τουριστικών πόρων του Δήμου Χανίων καθώς και την .προσέλκυση επισκεπτών. Η ενέργεια αυτή μπορεί να λάβει χώρα και σε συνεργασία και με τουριστικούς φορείς του νομού Χανίων.

-9. Φιλοξενία τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφων, σε συνεργασία με φορείς του νομού

Συνοπτική Περιγραφή: Η δράση περιλαμβάνει τη φιλοξενία, σίτιση ή και μεταφορά τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφων, σε συνεργασία και με άλλους φορείς του τουρισμού στα Χανιά, στα πλαίσια των ενεργειών τουριστικής προβολής του Δήμου.

Στόχοι Δράσης: Μέσω της παρούσας δράσης επιδιώκεται παράγοντες του Τουρισμού όπως tour operatorsκαι δημοσιογράφοι, να επισκεφθούν με δαπάνες του Δήμου και άλλων φορέων – εμπλεκόμενων με τον τουρισμό – και να γνωρίσουν από κοντά και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό, τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις μας καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες ποιότητας στον τουριστικό τομέα, προβάλλοντας και προτείνοντας, στη συνέχεια, το Δήμο Χανίων ως τουριστικό προορισμό στις χώρες προέλευσης τους.  

-10. Προγραμματική Σύμβαση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ), για την τουριστική προβολή των Δήμων Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Κισσάμου, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων»

Συνοπτική Περιγραφή. Η Προγραμματική Σύμβαση αφορά την υλοποίηση ενεργειών, εκδηλώσεων, δράσεων και συμμετοχή σε προγράμματα, που αποσκοπούν στην τουριστική και ως εκ τούτου οικονομική ανάπτυξη των περιοχών των συμβαλλομένων.

Στόχοι Δράσης: Μέσω της παρούσας δράσης επιδιώκεται η ανάδειξη και προβολή των αξιοθέατων, αρχαιολογικών χώρων και της ιστορίας γενικότερα, της ευρύτερης περιοχής των Χανίων και αφετέρου των τοπικών προϊόντων που αποτελούν μέρος της τοπικής και ιστορικής παράδοσης λογιζόμενη και αυτή ως μέρος του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η περιοχή των Χανίων.

Πηγή: neatv.gr | Βαρδής Καλογεράκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook