Χανιά | Αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι της Δικαστικής Φυλακής

χανιά-αρνήθηκαν-να-μπουν-στα-κελιά-του-49780

xania_filakiΑναταραχή προκλήθηκε το μεσημέρι στις Δικαστικές Φύλακές Χανίων , καθώς οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού ιδρύματος αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους, καθώς διαμαρτύρονταν για θέματα που αφορούσαν τις συνθήκες κράτησης τους στη νέα Δικαστική φυλακή στην Αγιά.

Συγκεκριμένα και όπως δήλωσε στο zarpa.gr ο αναπληρωτής διευθυντής των Δικαστικών φυλακών κ. Κώστας Αναστασόπουλος, οι κρατούμενοι διαμαρτυρήθηκαν καθώς δεν ήθελαν να αυξηθεί ο αριθμός των τροφίμων ανά κελί και από τους τρεις που είναι τώρα να γίνουν τέσσερις.

Σε συζήτηση που είχε με τον υποδιευθυντή των φυλακών, επιτροπή των κρατουμένων επισημάνθηκε στους τροφίμους του καταστήματος πως το αίτημα τους θα μεταφερθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου δικαιοσύνης προκειμένου αυτές να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις.

Μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που έλαβαν οι κρατούμενοι από τη διεύθυνση των φυλακών επέστρεψαν τα κελιά τους και το περιστατικό έληξε.

Αξίζει να σημειωθεί πως άμεσα έσπευσε στις Δικαστικές Φυλακές ολόκληρη σχεδόν η αστυνομική δύναμη των Χανίων παρουσία του Αστυνομικού Επιθεωρητή Κρήτης κ. Παραβολιδάκη, και του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων κ. Κουτσαυτάκη.

Επισημαίνεται πως , στις αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν στις φυλακές συμπεριλαμβάνονταν, ΜΑΤ, ΤΑΕ, και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων των πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις στη φυλακή μετά και τα τελευταία κρούσματα που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook