Χανιά | Απουσία εργαζομένων οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

χανιά-απουσία-εργαζομένων-οι-εορταστ-58308

poreia 003
Απουσία εργαζομένων, πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά σήμερα οι  εορταστικές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η συμμετοχή του κόσμου χαρακτηρίζεται τουλάχιστον υποτονική, παρά το κάλεσμα των εργατικών- συνδικαλιστών φορέων.

poreia 005Στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς συνδικαλιστικοί φορείς , το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ , διοργάνωσαν συγκέντρωση ενώ μετά ακολούθησε προγραμματισμένη πορεία, και η προγραμματισμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ειρήνης και Εργαζομένων στο Πασακάκι της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Βενιζέλου.

poreia 004Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Νομ. Τμ. Της ΑΔΕΔΥ Νεκτάριος Πετράκης τόνισε μεταξύ άλλων πως σήμερα, ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς φαντάζει πιο επίκαιρος από ποτέ.  Ο ρόλος των εργαζόμενων , των ανέργων αλλά και του ελληνικού λαού σε αυτό το πλαίσιο καταδυνάστευσης και ολίσθησης στα εργασιακά δικαιώματα και στις κοινωνικές ελευθερίες είναι αντί να προσδοκά μόνο την ανάσταση που περιμένουμε να γιορτάσουμε, να κοιτάξει να οργανώσει τη δική του επανάσταση ενάντια σε αυτούς που εφαρμόζουν τις πολίτικες της λιτότητας και καταλήστευσης του λαού.

Τη δική του ξεχωριστή δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησε στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων και το ΠΑΜΕ.

poreia 002Εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κάλεσαν το λαό να αντιταχθεί στις πολιτικές της κυβέρνησης και των μονοπωλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνοντας πως «τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, δεν χαρίστηκαν , δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές , από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες με οργάνωση και αντοχή.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook