Χανιά | Απειλεί να τη σκοτώσει επειδή βοήθησε στη σωτηρία του σκύλου του!

χανιά-απειλεί-να-τη-σκοτώσει-επειδή-βο-66362

FaistosVareloskylaΑπειλές κατά της ζωής της δέχεται η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» Νατάσα Μπομπολάκη από τον ιδιοκτήτη ενός σκύλου, ο οποίος τον είχε αλυσοδεμένο στην περιοχή του Ομαλού χωρίς στέγη, τροφή και νερό. Το ζώο (λευκό Λυκόσκυλο) εντόπισαν τυχαία Πολωνοί τουρίστες  οι οποίοι με το που είδαν τις συνθήκες διαβίωσης του σκύλου, προσπάθησαν να βρουν μια λύση για να το απαλλάξουν από το μαρτύριο του.

Έτσι οι τουρίστες έψαξαν και βρήκαν τη Νατάσα Μπομπολάκη, η οποία τηλεφωνικά τους είπε ότι μπορούν να λύσουν το ζώο για να το πάρουν μαζί τους για να το σώσουν, αφού σύμφωνα και με τη νομοθεσία τα κατοικίδια ζώα που βρίσκονται στη μέση του πουθενά, χωρίς να φέρουν τσιπάκι και χωρίς να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους θεωρούνται αδέσποτα και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει εκείνους που τα σώζουν από το μαρτύριο τους ότι τα έκλεψαν.

Η Νατάσα Μπομπολάκη

Οι Πολωνοί πράγματι πήραν το ζώο για να το μεταφέρουν σε κτηνίατρο για περίθαλψη. Η κα Μπομπολάκη τους είπε να ζητήσουν τη βοήθεια ενός Έλληνα για να γράψει ένα σημείωμα με τα στοιχεία της και να το αφήσουν στο μέρος που βρήκαν το σκυλί.

Το σημείωμα αυτό ανέφερε το τηλέφωνο και το ονοματεπώνυμο της κας Μπομπολάκη αλλά και ότι αυτές οι συνθήκες διαβίωσης συνιστούν κακοποίηση του ζώου, η οποία διώκεται ποινικά σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012. Έτσι και έγινε οι τουρίστες άφησαν το σημείωμα και πήραν το λευκό Λυκόσκυλο για να το περιθάλψουν.

Μερικές μέρες αργότερα η Νατάσα Μπομπολάκη άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα – πάνω από 20 όπως αναφέρει – από συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς – τους οποίους κατέθεσε στις αρχές . Ο άνδρας, που την απειλούσε, είπε ότι του ανήκει ο σκύλος και τον θέλει πίσω. Την κατηγόρησε για κλέφτρα και την απείλησε ότι θα την σκοτώσει και πως θα την κάενι κομματάκια επανειλημμένα.

Αν και η κα Μπομπολάκη του εξήγησε ότι δεν πήρε εκείνη το ζώο και πως διώκεται αυτή η συμπεριφορά προς τον σκύλο εκείνος συνέχιζε να την απειλεί. Μάλιστατονίζει στην καταγγελία της που απευθύνει προς την Αστυνομία ζητώντας τη δίωξη του και την προστασία της: «Ζητώ την ποινική δίωξη  του  ανθρώπου αυτού για την παραβίαση των κανόνων ευζωίας  του σκύλου, εφ’ όσον αποδείξει ότι είναι δικό του, καθώς και την προστασία  εμού, της οικογένειάς μου, των ζώων  μου και των περιουσιακών μου στοιχείων.

Όπως προανέφερα  το σκυλί θεωρείται σύμφωνα με τον νόμο αδέσποτο,  θα του επιστραφεί δε, εφ όσον αποδείξει ότι είναι δικό του με την προϋπόθεση ότι θα τοποθετήσει την ηλεκτρονική ταυτότητα,  θα το εμβολιάσει  και αποπαρασιτώσει  και θα  του  παράσχει της  συνθήκες διαβίωσης που προβλέπονται  από την νομοθεσία».

Πρόκειται προφανώς για έναν ακόμα τζάμπα μάγκα, ο οποίος αντιμετωπίζει το σκυλί ως αντικείμενο ιδιόκτητο και όχι ως πλάσμα που έχει ανάγκες.

 

Πηγή: zoosos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook