Χανιά | Απέκλεισαν Εφορία και Αντιπεριφέρεια οι αγρότες

χανιά-απέκλεισαν-εφορία-και-αντιπερι-101730

PA150978Συνεχίζουν σήμερα Τρίτη τις κινητοποιήσεις τους, οι αγρότες των Χανίων, αποκλείοντας ΔΟΥ και Αντιπεριφέρεια, «προειδοποιητικά» όπως δηλώνουν και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Απ. Βουλγαράκη, αγωνιζόμενοι κατά της επικείμενης φορολόγησης των αγροτεμαχίων, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, αποτελούν εργαλεία της δουλειάς τους.

PA150981Παράσταση διαμαρτυρίας 

Από το πρωί, τα προεδρεία των δέκα συλλόγων που συμμετέχουν στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΕΝΟΑΣ)  νομού Χανίων και μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, απέκλεισαν την Αντιπεριφέρεια, θέλοντας να στείλουν, «μέσω της Περιφέρειας, μήνυμα στον υπουργό να σταματήσει αυτό το έκτρωμα», όπως τόνισε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Κατσαρός: 

«Διότι ο υπουργός μάλλον πως δεν έχει καταλάβει ότι τόσα χρόνια το λάδι δεν πήγε πάνω από 2,80 ευρώ. Δεν του είπανε πως τα πορτοκάλια μένουν απούλητα και πέφτουνε. Ότι το το γάλα δεν ανέβηκε πάνω από 90 λεπτά για τους κτηνοτρόφους, ότι οι ζωοτροφές έχουν φτάσει τα 40 λεπτά, τα λιπάσματα έχουν ανέβει ‘στο Θέό’, τόνισε για να καταλήξει: «Από πού πάει λοιπόν να εισπράξει; Τι απ΄όλα θα πληρώσουμε;».

Ο πρόεδρος της ΕΝΟΑΣ, κ. Σοφοκλής Τσουρουνάκης, τονίζοντας ότι το μέτρο είναι άδικο, είπε ότι ο υπουργός πρέπει «να πάρει πίσω το νομοσχέδιο»:  «Δεν υπάρχουν χρήματα να πλήρωθούν όλα αυτά τα χαράτσια. Είναι απαράδεκτο», επεσήμανε και ερωτηθείς για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, τόνισε:

«Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας πάμε με αυτούς που αγωνίζονται σε όλη τη χώρα, δεν λέμε «όλη η Κρήτη μαζί» και άλλα μεγάλα λόγια» Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε σε ετοιμότητα.».

PA150982Οι κτηνοτρόφοι

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου κ. Μανούσος  Σταυριανουδάκης, τόνισε: «Δυστυχώς η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαφανίσει το μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο για να ανοίξει ο δρόμος πιο εύκολα για τις πολυεθνικές και τα μεγάλα κεφάλαια. Εμείς θα αντισταθούμε».

Κλειστή και η Εφορία 

Για δεύτερη μέρα σήμερα, υπό κατάληψη είναι και όλες οι Εφορίες του νησιού, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΟΥ Χανίων.

Αγρότες βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην οδό Τζανακάκη όπου παρέμειναν έως το μεσημέρι, έξω από την Εφορία, σε μια κίνηση ενάντια στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook