Χανιά: Αντιγριπικός εμβολιασμός για άπορους

χανιά-αντιγριπικός-εμβολιασμός-για-ά-6330

Αρχίζει, ο αντιγριπικός εμβολιασμός για τους άπορους του Νομού Χανίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, το Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων αρχίζει τον αντιγριπικό εμβολιασμό, αποκλειστικά για άπορους και ανασφάλιστους πολίτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι παρακάτω :

• Άτομα ηλικίας 60 χρόνων και άνω

• Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν ένα ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες όπως:

1. Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο μεταβολικό νόσημα – προβλήματα με τα νεφρά – προβλήματα καρδιάς – άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες

2. Νευρομυϊκά νοσήματα

3. Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητος)

4. Μεταμόσχευση οργάνων

5. Δρεπανοκυτταρική Νόσος (ή άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)

• Τρόφιμοι σε γηροκομείο ή άλλο ίδρυμα μακροπρόθεσμης φροντίδας

• Οι έγκυες γυναίκες β’ και γ’ τριμήνου

• Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά κάτω των 6 μηνών.

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας υπενθυμίζει ότι οι επαγγελματίες στον τομέα υγειονομικής φροντίδας βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο τόσο στην προσβολή όσο και στη μετάδοση της γρίπης, γι’ αυτό πρέπει να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν συναδέλφους, οικογένεια και ασθενείς.

Επίσης θα πρέπει να εμβολιαστούν οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές Γυμνασίων-Λυκείων-Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών – Ειδικών σχολείων ή σχολών -Τρόφιμοι και Προσωπικό Ιδρυμάτων.)

Οι ασφαλισμένοι που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες, μπορούν να προμηθεύονται το εμβόλιο δωρεάν από τα φαρμακεία, μετά από συνταγογράφηση του θεράποντα ιατρού τους.

Οι πολίτες, μπορούν να προσέρχονται στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων, Ηρώων Πολυτεχνείου 11 τις εργάσιμες ώρες και μέρες, μετά από προσυνεννόηση, στα τηλέφωνα 28213 44210 και 28213 44218.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook