Χανιά | «Ανοχύρωτος» ο νομός σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων

χανιά-ανοχύρωτος-ο-νομός-σε-περίπτω-110615

kladisosΤην άμεση ανάγκη καθαρισμού των ποταμών και των ρεμάτων του νομού καθώς και συντήρησης των αντιπλημμυρικών έργων, διαπίστωσαν σήμερα οι αρμόδιοι φορείς των Χανίων, κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια.

Επίσης, συμφωνήθηκε να αναζητηθεί έκτακτη χρηματοδότηση για την αποφυγή φαινομένων τύπου «Ρόδου», σε περίπτωση ακραίας κακοκαιρίας.

syskepsi.27novΣυγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης συγκάλεσε σήμερα, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, Έκτακτη Σύσκεψη, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων, προκειμένου να συζητηθεί η αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων στο Νομό, σε συνέχεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2013, στην Π.Ε.Χ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι του Νομού Χανίων, οι οποίοι επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα καθαρισμού των ποταμών και ρεμάτων, καθώς και στη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη καθαρισμού των ποταμών και ρεμάτων, σε συνεργασία με τους Δήμους, αφού η χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ είναι για την ΠΕΧ μηδενική, και για τους Δήμους ελάχιστη.

Επίσης διαπιστώθηκε η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ Π.Ε., Δήμων και Δασαρχείου, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του Ν. 4071/12.

Τέλος αποφασίστηκε η καταγραφή από τους Δήμους του Νομού, των άμεσων αναγκών και η αποστολή εγγράφου στους αρμόδιους υπουργούς για έκτακτη χρηματοδότηση έργων προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

 

Φώτο: Ποταμός Κλαδισσός, 11 Ιουλίου 2013, «Αγώνας της Κρήτης»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook