Χανιά | Ανοιχτό μόνο στα όνειρα μας το Πολεμικό Μουσείο

χανιά-ανοιχτό-μόνο-στα-όνειρα-μας-το-π-44537

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟΑνοιχτό μόνο στους οδηγούς για τους τουρίστες παραμένει το Πολεμικό Μουσείο Χανίων καθώς, παρά τις εργασίες ανακατασκευής του χώρου που σήμερα στεγάζεται στον παλιό Ιταλικό Στρατώνα (στρατόπεδο Τζομπανάκη), στην οδό Τζανακάκη, ο χώρος παραμένει κλειστός για τον κόσμο.

Πληροφορίες που έφτασαν στην εφημερίδα τα «Χανιώτικα νέα» μιλούν για πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας εδώ και καιρό να κλείσει το Πολεμικό Μουσείο Χανίων (παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, που διαθέτει παραρτήματα επίσης σε Ναύπλιο, Τρίπολη και Θεσσαλονίκη) μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο κτήριο που το φιλοξενεί και έχουν να κάνουν με τη στατικότητά του.

Οι πληροφορίες αυτές, όμως διαψεύδονται από μεριάς των στρατιωτικών Αρχών.

Tον ερχόμενο μήνα αναμένεται να βρεθεί στα Χανιά ο διοικητής του Πολεμικού Μουσείου προκειμένου να έχει επαφές με τη Διοίκηση της 5ης Μεραρχίας.

Πρόθεση της Διοίκησης του Πολεμικού Μουσείου είναι να ξαναξεκινήσει το Μουσείο τη λειτουργία του και να μην κλείσει ή να μην μεταφερθούν αλλού τα εκθέματα.

Με στοιχεία από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας το κτήριο που φιλοξενεί το Μουσείο παρουσιάζει στατικά προβλήματα και δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει αυτή τη στιγμή μία μουσειακή δραστηριότητα.

Αυτός ελιναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ πιθανό να αναζητηθεί νέος χώρος.

Και όλα αυτά παρότι είχαν δαπανηθεί σημαντικά ποσά για να γίνουν εργασίες ανακατασκευής του πριν από μία πενταετία προκειμένου να μπορέσει να δεχθεί εκθέματα και επισκέπτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook