Χανιά | Ανοικτό το επαρχιακό δίκτυο μετά τις κατολισθήσεις | «Ράβδισε» και τις τελευταίες ελιές το χαλάζι

χανιά-ανοικτό-το-επαρχιακό-δίκτυο-μετ-108141
  • Αύριο αναμένονται οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ στα ορεινά χωριά της Κισσάμου και του Σελίνου που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση που, όπως λένε οι κάτοικοι «έδωσε τη χαριστική βολή» στη φετινή ελαιοπαραγωγή.
  • Παράλληλα, συνεργεία των Δήμων και της Αντιπεριφέρειας, κινητοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης, να έχουν δοθεί στην κυκλοφορία οι επαρχιακοί δρόμοι που αποκλείστηκαν λόγω κατολισθήσεων.
  • Ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς και αποφυγή των περιττών μετακινήσεων, συνιστά ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπερριφέρειας Χανίων, κ. Τάσος Κουρουπάκης.

katolisthisi1Το χαλάζι «ρήμαξε» τις ελιές

Μετά τους νοτιάδες και τις υψηλές θερμοκρασίες του Απριλίου – Μαϊου και την αποτυχία του προγράμματος δακοκτονίας, το σημερινό χαλάζι κυριολεκτικά «ράβδισε» ακόμα και τις τελευταίες ελιές, όπως εύστοχα σχολίασε στην ανταπόκρισή του από το Κουστογέρακο, ο δημοσιογράφος Βαρδής Καλογεράκης.

Σε απόγνωση οι παραγωγοί, δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Τα συνεργεία του ΕΛΓΑ, αύριο, θα καταγράψουν τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή και στη φυτική παραγωγή συνολικότερα, που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες στις περιοχές που επλήγησαν από το χαλάζι και ειδικότερα σε Καλάθαινες, Σηρικάρι και Κουστογέρακο και θα εισηγηθούν για το αν δικαιούνται αποζημιώσεις.

katolisthisi2Κατολισθήσεις σε Κίσσαμο και Σέλινο

Λόγω κατολισθήσεων, είχαν αποκλειστεί πολλοί δρόμοι από το πρωί, οι οποίοι αργότερα το μεσημέρι δόθηκαν στην κυκλοφορία

Πρόκειται για το δρόμο από Καμπανό-Σούγια, από το Στόμιο – Ελος – Ελαφονήσι και από Αλικιανό στην Αγ. Ειρήνη (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρωινό ρεπορτάζ του zarpa.gr)

katolisthisi3Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες

«Το παλέψαμε και ανταπεξήλθαμε πολύ καλά», τόνισε μιλώντας στο zarpa.gr, ο κ. Τάσος Κουρουπάκης.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς τα φαινόμενα θα συνεχιστούν το προσεχές τριήμερο.

Παράλληλα, συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς και αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

 

Photos: eparxiakofos.gr | Ι. Κάκανος

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook