Χανιά | Ανεπάρκεια προσωπικού στο Δημοτικό Γηροκομείο

χανιά-ανεπάρκεια-προσωπικού-στο-δημο-77902

girokomeioΗ μείωση του προσωπικού κατά 50% τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου, με αποτέλεσμα το υπάρχον προσωπικό να δίνει ακόμα και το ελάχιστο των δυνάμεών του για  να κρατηθεί ‘όρθιος’ αυτός ο χώρος αγάπης.

Την επισήμανση αυτή έκανε  στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Δ.Σ. του  Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, ιατρός νευρολόγος Δ/ντης Νευρολογικής Κλινικής Γ. Ν. Χανίων,  Γεώργιος Γεωργακάκης, στο πλαίσιο  της εκδήλωσης  που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Γηροκομείο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Οπως υπογράμμισε ο ίδιος «όπως ίσως γνωρίζετε ως διοίκηση δεν έχουμε το δικαίωμα  προσλήψεων σε προσωπικό. Ετσι,  δίνουμε ‘μάχες’ με πολλούς τρόπους, είτε απευθυνόμενοι στη κοινωνία για εθελοντισμό, είτε σε διάφορους φορείς με συμβάσεις έργου, είτε ακόμα και στον ελληνικό στρατό, για να καλύψουμε τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του προσωπικού που συνταξιοδοτείται».

Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Γηροκομείο, ο κ. Γεωργακάκης πρόσθεσε ακόμα ένα «το ασθενοφόρο που διαθέτουμε χρειάζεται άμεση αντικατάσταση, αφού είναι αρκετά παλιό, περίπου 30 χρονών, με αποτέλεσμα πολλές φορές που χρειάστηκε να μεταφέρουμε κάποιον περιθαλπόμενο του Γηροκομείου στο Νοσοκομείο, το όχημα να μένει στον δρόμο από κάποια βλάβη».

Αναφορικά τώρα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας ο κ. Γεωργακάκης τόνισε ότι «οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας χρειάζονται απ? εμάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα μας έχουν προσφέρει. Είναι μία μικρή αναγνώριση για αυτά που μας δίδαξαν, μας γαλούχησαν, καθώς και για τους αγώνες που έδωσαν, πολλοί από τους οποίους δεν πήγαν χαμένοι».

 

Πηγή : xaniotikanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook