Χανιά | Ανακούφιση το ΕΣΠΑ για χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες τουριστικών καταλυμμάτων

χανιά-ανακούφιση-το-εσπα-για-χιλιάδες-47476

ΚΑΤΑΛΥΜΜΑΤΑ«Ξεφυσούν» ανακουφισμένοι χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων στα Χανιά καθώς σημαντικό βοήθημα αποτελούν οι νεότερες ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, αλλά και η ένταξη των επιχειρήσεών τους στο Ε.Σ.Π.Α., εν μέσω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος.

«Πολλοί συνάδελφοί μας θα μπορέσουν να βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους μέσω του Ε.Σ.Π.Α.», επεσήμανε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Καταλυμάτων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μπρεντάνος, ο οποίος παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Ν. Χανίων.

Σκοπός της Συνέλευσης ήταν η διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και απολογισμός πεπραγμένων. Ο κ. Μπρεντάνος, αναλυτικά, για την ασφαλιστική ρύθμιση τόνισε ότι «δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων κάτω των 10 δωματίων, που παράλληλα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, να επιλέξουν ανάμεσα στην υπαγωγή τους στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.) ή την παραμονή τους στον ασφαλιστικό φορέα που είναι ήδη ενταγμένοι.

Η νέα ρύθμιση απαλλάσσει από το οικονομικό βάρος των ασφαλιστικών εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε., περίπου 20.000 μικροϊδιοκτήτες καταλυμάτων που ασκούν παράλληλα γεωργικές εργασίες».

Ο ίδιος για το πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. τόνισε ότι «προβλέπει να επιδοτηθούν όσοι ιδιοκτήτες καταλυμάτων θα πληρούν τα κριτήρια βαθμολογίας άνω των 65 μορίων.

Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν μελέτες για ανακαίνιση κτηρίων, εξοπλισμού, περιβάλλοντος χώρου και γενικά ό,τι αφορά τις υποδομές σε όλους τους τομείς. Το ποσοστό επιδότησης του προγράμματος είναι 50% και 50% ίδια συμμετοχή.

Το πλαφόν ενίσχυσης ξεκινά από 20.000 έως 200.000 ευρώ. Θεωρώ ότι είναι αρκετά τα χρήματα για όποιον θέλει να κάνει μια σημαντική αναβάθμιση της επιχείρησής του, σε μια εποχή που όλοι μας θα πρέπει να φροντίζουμε την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών μας μέσα από ποιοτικές υποδομές».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook