Χανιά | «Όχι» στα Κυριακάτικα ψώνια από εμπόρους και καταναλωτές

χανιά-όχι-στα-κυριακάτικα-ψώνια-από-105847

kotsovolos.pameΑποφασισμένοι να προασπιστούν την Κυριακάτικη αργία δείχνουν οι έμποροι των Χανίων που κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά, σήμερα, δεύτερη Κυριακή εφαρμογής του νόμου περί προαιρετικής λειτουργίας τους ενώ ταυτόχρονα, μειωμένο είναι και το ενδιαφέρον των καταναλωτών για «Κυριακάτικα ψώνια».

Από νωρίς το πρωί, εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εργατικού Κέντρου αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου, είχαν αποκλείσει τις εισόδους υποκαταστημάτων πολυεθνικών εταιρειών, με στόχο να περιφρουρήσουν  την απόφαση για απεργία που έλαβε η γενική συνέλευση των ιδιωτικών υπαλλήλων.

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να μην δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, επτά ημέρες την εβδομάδα», τόνισε, σε δηλώσεις του στον SUPER FM, εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, ο  κ. Φ. Ρηγανάκος.

«Προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τη δουλειά με δικαιώματα και όχι τη δουλεία που προσπαθούν να μας φέρουν οι ίδιοι εκείνοι που δημιούργησαν την κρίση», επεσήμανε και διαπίστωσε «καθολική συμμετοχή στο μη άνοιγμα των καταστημάτων και από τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες».

Ο ίδιος, κάλεσε τον κόσμο να «μην κατέβει σήμερα Κυριακή στην αγορά για ψώνια. Έτσι κι αλλιώς δεν μας έκαψε η μία μέρα παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.

«Μπάχαλο» με τις 29 Δεκεμβρίου

Την ίδια ώρα, σε μείζον θέμα φαίνεται να εξελίσσεται η απόφαση των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου και Λασιθίου, να μεταφέρουν την σημερινή «λειτουργία» για την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, μετά από σχετικά αιτήματα των εμπορικών συλλόγων της Ανατολικής Κρήτης, απόφαση με αμφίβολο νομικό έρεισμα.

Ο εμπορικός κόσμος των Χανίων αλλά και ο αντιπεριφρειάρχης κ. Αποστόλης Βουλγαράκης, αρνούνται να προχωρήσουν σε κάποια ανάλογη κίνηση, την οποία θεωρούν αυθαίρετη και ζητούν από τον Περιφερειάρχη να εξετάσει το κατά πόσο έχει τη δικαιοδοσία να κάνει εκείνος τη μεταφορά, επιτρέποντας σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, όλης της Κρήτης να λειτουργήσουν την τελευταία Κυριακή του έτους.

(Περισσότερα ΕΔΩ)

 

(φώτο από την αντίστοιχη κινητοποίηση την πρώτη Κυριακή της εφαρμογής του νόμου)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook