Χανιά | Άδωνις Γεωργιάδης: Υποδειγματική διαχείρηση στην 7η ΥΠΕ | Photos

χανιά-άδωνις-γεωργιάδης-υποδειγματι-97956

ypourgos

  • Γιατρός στη Γαύδο τη Δευτέρα
  • Καρδιοχειρουργική κλινική στο ΠΑΓΝΗ
  • Άμεση αξιοποίηση παλιού ψυχιατρείου

Οι βασικοί άξονες της ομιλίας Γεωργιάδη από τα Χανιά

Στην πόλη μας βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης που αυτήν την ώρα συζητά με τους γιατρούς για τα προβλήματα του κλάδου, στον ιατρικό σύλλογο.

Βασικός λόγος της επίσκεψής του, το Συνέδριο – Διημερίδα που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας, με θέμα: «Ευαισθητοποίηση των λειτουργών Υγείας στα συστήματα για τη βελτίωση της ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας και στην ενδυνάμωση του ρόλου του ασθενούς«, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

P9260920

Ο υπουργός, από το βήμα του συνεδρίου, απέδωσε τα εύσημά του στον Περιφερειάρχη Υγείας κο Αντώνη Γρηγοράκη, αναγνωρίζοντας ότι η 7η ΥΠΕ είναι «πραγματικά εξαιρετική»: «Σε όλους τους κρίσιμους δείκτες που έχουμε θεσπίσει, η Κρήτη είναι πρωτοπόρος, να μας πείτε πως το καταφέρνετε», είπε χαρακτηριστικά.

P9260919

Χωρίς να αναφερθεί ρητά, στο θέμα της υπερ-συνταγοράφησης και των παραπεμπτικών σε νεκρούς που ερευνά η δικαιοσύνη, είπε ότι οι περιπτώσεις διεφθαρμένων γιατρών είναι ελάχιστες και συνεχάρη τους παρευρισκόμενους για

την προσπάθεια που καταβάλλουν:

«Η μάχη δεν είναι εύκολη. Εσείς είστε στην πρώτη γραμμή γι’ αυτό και σας τιμούμε και σας σεβόμαστε», είπε.

«Τα χρήματα που διαχειριζόμαστε είναι μαζεμένα με αίμα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης: «Είναι δανεικά από ανθρώπους που τα έχουν πραγματική ανάγκη και πρέπει να τελειώνουμε άμεσα από την κρίση για να τους τα δώσουμε πίσω!». 

P9260926

Για τα τοπικά

Καρδιοχειρουργική στο Ηράκλειο: «Βρέθηκαν οι γιατροί που θα στελεχώσουν την καρδιοχειρουργική κλινική και λειτουργεί την άλλη εβδομάδα. Έτσι, στην Κρήτη θα γίνονται και τέτοιες επεμβάσεις ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο άλλες ανθρώπινες ζωές», είπε.

Γα τη Γαύδο: «Πληροφορήθηκα καθυστερημένα το πρόβλημα της Γαύδου. Εάν δεν είχα αναγκαστεί να αναβάλω την επίσκεψή μου εκεί τον Αύγουστο (επειδή κάποιοι ετοίμαζαν επανάσταση) ίσως να είχαμε προλάβει και το τραγικό περιστατικό», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και δεσμεύτηκε ότι τη Δευτέρα θα είναι στη Γαύδο γενικός γιατρός.

Τέλος, αναφέρθηκε στο αίτημα που έχει λάβει από τον κ. Γρηγοράκη, για αξιοποίηση των χώρων του παλιού ψυχιατρείου: «Είμαι πάρα πολύ ανοικτός να σας δώσω την εξουσιοδότητση να διαπραγματευτείτε με φορείς του δημοσίου ώστε να χρησιμοποιούν τα κτήρια αυτά κατά παραχώρηση και όχι ως ιδιοκτήτες», τόνισε ο Υπουργός Υγείας δηλώνοντας ότι περιμένει «συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί από την τοπική κοινωνία».

P9260922

Πρόγραμμα

Παρόλο που η επίσκεψη του υπουργού υγείας στα Χανιά έγινε αιφνιδιαστικά και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημο πρόγραμμα, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Γεωργιάδη να δειπνεί απόψε με τους διοργανωτές του συνεδρίου και αύριο το πρωί, να επισκέπτεται το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

One thought on “Χανιά | Άδωνις Γεωργιάδης: Υποδειγματική διαχείρηση στην 7η ΥΠΕ | Photos

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ ‘Η ΤΑ ΜΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ?

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook