Χανιά | Ήρθαν τα Βέλγικα F-16 | Ετοιμάζονται για πόλεμο

χανιά-ήρθαν-τα-βέλγικα-f-16-ετοιμάζονται-89840

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAΤην άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης προκάλεσε το σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» για ύπαρξη επίσημου αμερικανικού αιτήματος, χρησιμοποίησης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Σούδα και Καλαμάτα και γενικότερης συνδρομής της Ελλάδας, με διευκολύνσεις για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων στο πλαίσιο του σχεδιασμού στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από κυβερνητικής πλευράς είχαμε διπλή διάψευση από Μαξίμου και Υπουργείο Άμυνας, τα οποία επισημαίνουν ότι η Ουάσινγκτον ουδέποτε ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να διατεθούν βάσεις ή διευκολύνσεις στην ελληνική επικράτεια για στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία.

Ωστόσο οι πηγές που επικαλείται η Καθημερινή, λένε ότι η Σούδα είναι μέσα σε όλα τα εναλλακτικά σχέδια ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και ότι η χρήση τους, στο πλαίσιο διατλαντικών συμφωνιών, δεν μπορεί να γίνει εάν προηγουμένως δεν εξασφαλιστεί η συναίνεση της ελληνικής πλευράς, θέμα το οποίο έχει ήδη τεθεί από την Ουάσιγκτον.

Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες, η κινητικότητα τόσο στο Νατοϊκό αεροδρόμιο των Χανιών και την 115 Π.Μ, όσο και στις βάσεις αμερικανικής διευκόλυνσης, σε Μουζουρά και Μαράθι είναι πολύ αυξημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr, βελγική πολεμική μοίρα βρίσκεται από αργά χθες τη νύχτα εγκατεστημένη στο πολεμικό αεροδρόμιο του Ακρωτηρίου.

Αυτή η παρουσία πιθανολογείται ότι θα ενισχυθεί τις επόμενες ώρες ενώ ανάλογη κινητικότητα υπάρχει και εντός της Αμερικανικής Βάσης του Μουζουρά.

  • Αντίστροφη μέτρηση για επίθεση

Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Ασαντ φαίνεται ότι έχει αρχίσει με τις ΗΠΑ να ανακοινώνουν σήμερα, Τρίτη ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση με ρώσους διπλωμάτες στη Χάγη για εξεύρεση λύσης στον εμφύλιο της Συρίας.

Στη συνάντηση επρόκειτο να συζητηθούν σχέδια για μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η συνάντηση αναβλήθηκε «λόγω των διαβουλεύσεων και επαφών που έχουν δρομολογηθεί για να δοθεί η αρμόζουσα απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου».

Η Ρωσία εξέφρασε τη «λύπη» της για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναβάλουν τη διμερή συνάντηση με θέμα τη Συρία, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι εταίροι μας αποφάσισαν να ματαιώσουν τη διμερή συνάντηση ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ κατά την οποία επρόκειτο να συζητηθούν θέματα που συνδέονται με τη σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία», έγραψε ο Γκατίλοφ στο λογαριασμό του στο Twitter.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook