Χανιά | Έργα στην Παλαιόχωρα από το Λιμενικό Ταμείο

χανιά-έργα-στην-παλαιόχωρα-από-το-λιμε-97501

caravellaΣτην αποκατάσταση ζημιών, που προκλήθηκαν από θεομηνίες σε λιμάνια του Νομού, προχωρά το Λιμενικό Ταμείο νομού Χανίων. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων και του αναδόχου, η σύμβαση του έργου ‘Αποκαταστάσεις ζημιών από θεομηνία στον λιμένα Παλαιόχωρας’, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει: Άρση και επανατοποθέτηση των φυσικών ογκολίθων που είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα κατά τη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τα νότια παράλια του Ν. Χανίων τον Φεβρουάριο του 2012 από τον δίαυλο εισόδου του λιμένα, ώστε να καταστεί ασφαλής η διέλευση των σκαφών.

Επίσης αποκατάσταση της διατομής του προσήνεμου μόλου με συμπλήρωση φυσικών ογκολίθων. Τέλος εκβάθυνση τμήματος της λιμενολεκάνης προκειμένου να καταστεί δυνατή η προσέγγιση και πρόσδεση μεγαλύτερων (από τα μέχρι σήμερα) πλοίων, κυρίως των Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων της ΑΝΕΝΔΥΚ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στα κρηπιδώματα στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα, το οποίο αποτελεί και το ασφαλέστερο σημείο πρόσδεσης εντός της υπάρχουσας λιμενολεκάνης.

Οι εργασίες ξεκινάνε σήμερα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2013.

Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί με ποσό 60.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2012 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και με ποσό 60.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, κ. Κώστας Μπροκαλάκης, γνωστοποίησε πως το Λιμενικό Ταμείο και η Λιμενική Επιτροπή έχουν προγραμματίσει να δημοπρατηθούν εντός του 2013 δύο ακόμη έργα στην περιοχή που αφορούν ασφαλτόστρωση χερσαίων χώρων του λιμένα, προϋπολογισμού 117.000 ευρώ και συντήρηση – επισκευή ηλεκτροφωτισμού του λιμένα, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Και τα τρία έργα μαζί έχουν συνολικό προϋπολογισμό 317.000 ευρώ.

«Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών και της εκβάθυνσης τμήματος της λιμενολεκάνης του λιμένα Παλαιόχωρας, σε συνδυασμό με τα άλλα δύο έργα, θα συμβάλλουν σημαντικά στη θωράκιση και στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του λιμένα της Παλαιόχωρας», τόνισε ο κ. Μπροκαλάκης.

Πηγή: haniotika-nea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook