Χανιά | «Έπεσαν οι υπογραφές» για το αποχετευτικό στη Νέα Κυδωνία

χανιά-έπεσαν-οι-υπογραφές-για-το-απο-102481

arnaoutakis.deyahΥπεγράφη χθες και ξεκινά το συντομότερο δυνατό, το έργο των δικτύων αποχέτευσης στη Νέα Κυδωνία, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6 εκατ. ευρώ, από τον Περιφερειάρχη  Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας που είναι αρωγοί κι έτσι μπορούμε να κάνουμε αυτό το τόσο σπουδαίο έργο, όπως είναι τα δίκτυα αποχέτευσης στη Νέα Κυδωνιά μήκους 28,5 χιλιομέτρων. Έτσι προστατεύουμε όλο το βόρειο μέτωπο, το θαλάσσιο και εξυπηρετούμε τους κατοίκους και τον τουρισμό σ’ αυτό το κρίσιμο κομμάτι», τόνισε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Νίκη Αποστολάκη.

«Θα προσπαθήσουμε και θα  απορροφήσουμε τα χρήματα μέχρι τελευταίας δεκάρας γρήγορα γιατί είναι ένα έργο σχετικά εύκολο», συμπλήρωσε, εκτιμώντας ότι μέχρι το Μάρτιο θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.

«Πάντα χαιρόμαστε όταν υπογράφουμε έργα και ειδικά έργα περιβάλλοντος» τόνισε απο την πλευρά του ο κ. Αρανουτάκης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Ν. Κυδωνίας, το οποίο θα συμβάλλει στην αναβάθμισή της.

Την ικανοποίηση και τη χαρά του για την υπογραφή της ένταξης του έργου, εξέφρασε και ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης.

Το έργο

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 6.135.600.00 €, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται οι εργασίες ολοκλήρωσης των βασικών δικτύων ακαθάρτων της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, που αποσκοπούν τόσο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής όσο και στη μείωση της ρύπανσης των θαλάσσιων ακτών της, που είναι βραβευμένες με τη Γαλάζια Σημαία και χαρακτηρίζονται από έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, αντικείμενο του έργου αποτελούν τα υπολειπόμενα δευτερεύοντα δίκτυα ακαθάρτων, καθώς και ορισμένα τριτεύοντα δίκτυα (κυρίως σε πυκνοδομημένες περιοχές), εντός της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, ώστε το υλοποιημένο ποσοστό δικτύου ακαθάρτων στην περιοχή να πλησιάσει το 90%.

Το αποχετευτικό δίκτυο, που θα κατασκευασθεί, θα είναι συνολικού μήκους περίπου 28.500 μέτρων, με δευτερεύοντες και τριτεύοντες αγωγούς βαρύτητας ακαθάρτων στις Δημοτικές Κοινότητες Γαλατά και Δαράτσου και στην Τοπική Κοινότητα Σταλού και τριτεύοντες αγωγούς ακαθάρτων στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Μαρίνας. Σημειώνεται ότι η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι είκοσι (20) μήνες.

Επίσκεψη Αρναουτάκη

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Κρήτης είχε επισκεφθεί τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στην Παλιά Πόλη (ΔΕΣ ΕΔΩ) και είχε ακούσει τα προβλήματα του Ναυτικού Μουσείο που χρειάζεται άμεσα παρεμβάσεις (ΔΕΣ ΕΔΩ).

Το μεσημέρι της Παρασκευής συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook