Χανιά | Έπεσαν έξω οι δουλειές και το Σεπτέμβρη | Αρνητικά τα μηνύματα της αγοράς

χανιά-έπεσαν-έξω-οι-δουλειές-και-το-σε-13493

emporika_katastimata

Μη αναστρέψιμο φαίνεται να είναι πλέον το αρνητικό κλίμα στην αγορά που μεταφράζεται σε μείωση του τζίρου και συρρίκνωση του κλάδου ακόμα και σε πολύ τουριστικές, όπως τα Χανιά.

Αυτό επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, που διενέργησε την μηνιαία τηλεφωνική έρευνα σχετικά με τον τζίρο των καταστημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε: «Όσο αφορά τον μήνα Σεπτέμβριο σε δείγμα 10 % επί των επιχειρήσεων –  μελών μας, το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν πτωτικό κατά 9,50 % . σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Σεπτέμβριο του περυσινού έτους.

Πάρα ταύτα το μόνο σχετικά παρήγορο γεγονός είναι ότι κάποιες ελάχιστες επιχειρήσεις σημείωσαν άνοδο το σχετικό διάστημα.

Ελπίζουμε με την παράταση της τουριστικής περιόδου ο Οκτώβριος να αποτελέσει το πρώτο μήνα σταθεροποίησης από την έναρξη της κρίσης. Αναμένουμε από όλους τους φορείς να κάνουν ότι είναι δυνατόν για μια καλή παράταση της τουριστικής σαιζόν μιας και ο τουρισμός είναι ίσως η τελευταία ελπίδα εξισορρόπησης του τζίρου στο λιανικό εμπόριο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook