Χανιά | Έξωση στο ιατρείο Κολυμβαρίου από το Υπ. Οικονομικών για να πουλήσουν το κτίριο

χανιά-έξωση-στο-ιατρείο-κολυμβαρίου-α-96582

kOLYMPARI IATREIOΈξωση στο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Ι.) Κολυμβαρίου το οποίο λειτουργεί στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Κολυμβαρίου, κάνει με έγγραφο που απέστειλε στο δήμο Πλατανιά το Υπουργείο Οικονομικών.

Το έγγραφο στάλθηκε στο δήμο μέσω του αναπληρωτή προϊστάμενου της Κτηματικής Υπηρεσίας στις 4 Σεπτεμβρίου και «διατάσσει την αποβολή του Δήμου Πλατανιά, των κατοίκων και των ιατρών από το κτήριο για να το εκποιήσει.»

Για το συγκεκριμένο θέμα σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων αναφέρει ότι:

«Στην τοπική κοινωνία του Κολυμβαρίου έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα τόσο με ιατρικές όσο και με κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις για την περιοχή. Το Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Ι.) Κολυμβαρίου λειτουργεί στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Κολυμβαρίου, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως από τους κατοίκους. Είναι ένα ιατρείο με μεγάλη ανάπτυξη και με 10.000 ιατρικές πράξεις περίπου το χρόνο. Με έγγραφό του το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του αναπληρωτή προϊστάμενου της Κτηματικής Υπηρεσίας, που παρελήφθη από τον Δήμο Πλατανιά στις 4/09/2013 αρ. πρωτ. 19872 Φ28/Β, διατάσσει την αποβολή του Δήμου Πλατανιά, των κατοίκων και των ιατρών από το κτήριο για να το εκποιήσει.

Το πρόβλημα της στέγασης του Π.Ι. Κολυμβαρίου είναι γνωστό από πολλών ετών και ήδη από το 2007 το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, δια της Ιατρικής του Υπηρεσίας, συνέστησε μετά από αυτοψία, μεταστέγαση του Ιατρείου σε άλλο χώρο από τον τότε υπάρχοντα. Ο χώρος ο οποίος πληροί τα κριτήρια για την εγκατάσταση και λειτουργία του Ιατρείου, είναι αυτός του πρώην Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής, ο οποίος έπαυσε να λειτουργεί από 7ετίας και το κτήριο παρέμενε κενό. Το ιατρείο μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο κτήριο στα τέλη του 2012 μετά από κατάληψη, κινητοποιήσεις και αποκλειστικές ενέργειες των κατοίκων του Κολυμβαρίου. Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έχει λάβει μια θέση αντίθετη με το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, αντίθετη με το δημόσιο αίσθημα, αντίθετη με την κοινή λογική.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων τάσσεται δυναμικά και αταλάντευτα υπέρ του δίκαιου και αυτονόητου αγώνα των κατοίκων του Κολυμβαρίου για τη λειτουργία του Π.Ι.  σε Δημόσιο χώρο. Συμπαρίσταται ενεργά στην  προσφυγή του Δήμου και των κατοίκων στο Ειρηνοδικείο Χανίων κατά της απόφασης εκποίησης του υφιστάμενου κτηρίου του Π.Ι. Κολυμβαρίου και αξιώνει την παραχώρηση του κτηρίου στο Δήμο Πλατανιά προς όφελος των δημοτών του.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook