Χανιά | Ένα κρουαζιερόπλοιο «ξέμπαρκο» ξέμεινε στη Σούδα

χανιά-ένα-κρουαζιερόπλοιο-ξέμπαρκο-47094

ΔΑΦΝΗΤο ταξίδι του έλαβε τέλος στη Σούδα! Πρόκειται για το υπό σημαία Πορτογαλίας κρουαζιερόπλοιο «Daphne», το οποίο έχει δεσμευτεί.

Το πλοίο κατασχέθηκε κατά τον κατάπλου του στη Σούδα στα τέλη του 2012, μετά από αίτηση πιστωτών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στο πλοίο επέβαιναν 174 επιβάτες, οι οποίοι άμεσα αναχώρησαν αεροπορικώς για τις πατρίδες τους και 200 μέλη πληρώματος, τα οποία αναχώρησαν σταδιακά για τις χώρες τους.

Το πλήρωμα πληρώθηκε το μισθό του μόνο μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία αδυνατεί να πληρώσει τους μισθούς και (ευτυχώς που) μια πορτογαλέζικη τράπεζα κάλυψε τα έξοδα επαναπατρισμού του πληρώματος.

Το πλοίο θεωρείται ότι είναι δεσμευμένο από τους πιστωτές της εταιρείας, οι οποίοι δεν έχουν εξοφληθεί για υπηρεσίες και αγαθά που έχουν παράσχει προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Πριν από λίγες ημέρες ό,τι τρόφιμα και προμήθειες υπήρχαν στο πλοίο (περίπου 2 τόνοι, διόλου ευκαταφρόνητη η ποσότητα, δηλαδή) δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook