Χανιά | Έλεγχοι για αλογίσιο κρέας!

χανιά-έλεγχοι-για-αλογίσιο-κρέας-32876

ΚΡΕΑΣΈλεγχος διενεργείται και στα Χανιά προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διοχετευτεί στην αγορά κρέας αλόγου  μετά από σχετική οδηγία που έφτασε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η οδηγία για ελέγχους αφορά όλους τους Νομούς της χώρας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει γίνει εισαγωγή κρέατος που εμφανίζεται ως μοσχαρίσιο, ενώ στην πραγματικότητα προέρχεται από άλογα.

Οπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Χανίων, κ. Μιχάλης Μεσσαριτάκης, το πρωί της περασμένης Παρασκευής έφτασε στην Υπηρεσία το σχετικό έγγραφο από το Υπουργείο για την πραγματοποίηση των ελέγχων. Οι έλεγχοι που θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα αφορούν κυρίως επιχειρήσεις εισαγωγικές με ψυκτικούς θαλάμους. Θα αναζητηθούν κατεψυγμένα  προϊόντα εισαγωγής από τη Ρουμανία καθώς το κρέας αλόγου, σύμφωνα με τους ελέγχους που έγιναν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, διατίθεται με τη μορφή κατεψυγμένου κιμά.

Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει δημόσια την ολιγωρία της Πολιτείας για ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών, στην κρίσιμη αυτή περίοδο της διατροφικής κρίσης, που, όπως υποστηρίζει,αντί να δώσει τη δέουσα προσοχή, ουσιαστικά, να εντείνει και να αυξήσει τους ελέγχους της, σε καταστήματα όπου υπήρχαν και υπάρχουν ενδείξεις διοχέτευσης τέτοιων προϊόντων, στο Λιανικό Εμπόριο, αναλωνόταν πώς να αλλάξει τη Διοίκηση στην αρμόδια για τα Τρόφιμα Αρχή (ΕΦΕΤ). Παράλληλα, εφιστά στους ίδιους τους καταναλωτές να δίδουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τις αγορές τους σε προϊόντα κρέατος από καταστήματα και S/M, ενώ σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάτι το διαφορετικό ή το περίεργο ή το ασυνήθιστο σε τέτοια προϊόντα να μην διστάσουν να απευθυνθούν και να καταγγείλουν αμέσως το γεγονός στην Ενωση Προστασίας  Καταναλωτών – Κρήτης  μα προπάντων στις κατά τόπο αρμόδιες Υπηρεσίες (ΕΦΕΤ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook