Χανιά | «Άρωμα εκλογών» στο δημοτικό συμβούλιο

χανιά-άρωμα-εκλογών-στο-δημοτικό-συ-113577

skoulakisΕκνευρισμός, υψηλοί τόνοι, πόλεμος εντυπώσεων, εγκλήσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης, επικράτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, αφήνοντας έντονο «άρωμα» εκλογών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, η εκτός θεματολογίας συζήτηση εφ’όλης της ύλης, διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, με τον Δήμαρχο, να χάνει την ψυχραιμία του και να κατηγορεί την αντιπολίτευση για λαϊκισμό, σε πολύ υψηλούς τόνους.

Μίλησε για μια αντιπολίτευση στείρα, που ουσιαστικά εμποδίζει και σαμποτάρει το έργο της Δημοτικής Αρχής, αντί να το στηρίζει και να συμμετέχει σε αυτό, φέρνοντας δύο παραδείγματα από την επικαιρότητα, το ζήτημα της στέγασης των φοιτητών του Πολυτεχνείου και της έλλειψης γιατρού στη Γαύδο.

«Το κτήριο του ψυχιατρείου δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί και το ξέρετε. Λαϊκίζετε και χαϊδεύετε τ’ αυτιά των φοιτητών με αυτά που υπόσχεστε. Πότε θα καταλάβετε ότι είμαι Δήμαρχος δεν είμαι το κεντρικό κράτος, δεν μπορώ να νομιμοποιώ αυθαίρετα δεν μπορώ να προσλαμβάνω γιατρούς και να τους στέλνω στη Γαύδο», είπε, μεταξύ άλλων.

Επίσης,  κατηγόρησε τις παρατάξεις της μειοψηφίας ότι καθοδηγούνται από κόμματα και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.

«Γι’ αυτό και εάν αποφασίσω να κατέβω τελικά εγώ δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα κόμμα να παρεμβαίνει στη δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά, δήλωση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, δεδομένης της πορείας του κ. Σκουλάκη, ως βουλευτή, υπουργού και μεγάλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Ο κομμουνιστής Δήμαρχος!

Αφού άκουσε τις αντιδράσεις των αρχηγών των άλλων παρατάξεων για την κομματική του πορεία και τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση που ψήφισε το μνημόνιο, ο κ. Σκουλάκης, είπε ότι από κάθε πόστο του, υπηρέτησε τον άνθρωπο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, όσο κι αν τον πολεμούν.

Όπως έλεγε και ο γέρος Παπανδρέου, συνέχισε, «Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά, όσο τις χτυπάς, τόσο καρφώνουν»!»

Φυσικά η φράση αποδίδεται στον Βλαντιμίρ Λένιν.

Αντιδράσεις

Οι αρχηγοί των παρατάξεων της μειοψηφίας, ακούγοντας την «επίθεση» του Δημάρχου, αντέδρασαν έντονα.

«Δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς για κομματική καθοδήγηση. Μάλλον κρίνετε εξ’ιδίων τα αλλότρια», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαπάκος.

«Πώς μπορείτε να λέτε ότι εμείς λαϊκίζουμε. Εμάς η πορεία μας είναι μόνο αυτοδιοικητική, ούτε κυβερνητικοί υπήρξαμε, ούτε μνημόνια ψηφίσαμε», τόνισε ο κ. Παπαδογιάννης.

«Πίσω από τα όσα είπατε, διαβάζω τη δική σας αγωνία για τις εκλογές. Ασχοληθείτε καλύτερα με την ουσία του έργου σας και κοιτάξτε ν’ αφήσετε ό,τι καλύτερο μπορείτε πίσω σας», σχολίασε ο κ. Βάμβουκας.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook