Χαμός στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων | «Πραξικοπηματικά διεκδικούν την διοίκηση»

χαμός-στον-εμπορικό-σύλλογο-χανίων-π-5687

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, το οποίο εκλέχθηκε χθες, «πραξικοκηματικά» όπως χαρακτηρίζουν, κατέθεσαν  σήμερα, η πρόεδρος Ιωάννα Μπινιά, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Χίνος και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Φακιδάρης.

mpiniaΌπως ανέφερε η κα. Μπινιά «ενημερώθηκα μέσω εγγράφου από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ότι θα γίνει συμβούλιο χθες Πέμπτη 21 του μήνα στις 21:00 το βράδυ.

Επειδή δύο άτομα από το συμβούλιό μας, δεν μπορούσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αποφάσισα να το αναβάλω για την άλλη Πέμπτη επειδή την Δευτέρα είναι αργία.

Μου απάντησαν ότι δεν το δέχονται και έτσι προχώρησαν τα πέντε μέλη (Ζερβουδάκης Τάκης,  Μπαρμπόπουλος   Παναγιώτης, Τοπολιανάκης Γιώργος ,  Χιωτάκης  Σήφης  και  Παπαδουλάκης  Στέλιος)  σε συνεδρίαση. Εγώ πήγα στο γραφείο του Συλλόγου μας με τον δικηγόρο μου, ο οποίος τους εξήγησε ότι βάση του καταστατικού αυτό που έκαναν ήταν παράνομο και κυρίως ανήθικο. Ωστόσο, εκείνοι εξέλεξαν το νέο προεδρείο ερήμην μας».

Σε ερώτηση του «Ζarpa.gr» αν κάποια μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, είχαν εκφράσει τα παράπονα τους, στην Ιωάννα Μπινιά κατά την διάρκεια της προεδρείας της, απάντησε πως,

«εγώ εκλέχθηκα τέσσερις μήνες πριν. Καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου και σε όλες τις συνεδριάσεις που κάναμε κατηγορούσαν την πρόεδρο. 

Δεν μας άφησαν ούτε να δουλέψουμε στα πέντε συμβούλια που κάναμε τα τέσσερα ήταν κατηγορίες κατά της προέδρου.

Θέλω να τονίσω ότι στην εποχή που διανύουμε που τα προβλήματα του κλάδου μας είναι πολλά και μεγάλα, όταν τα μαγαζιά κλείνουν δεν μπορεί όλα να γίνονται για την καρέκλα, την οποία εμείς δεν επιθυμούμε. Έλεος».

xinosΑπό την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κος Γιάννης Χίνος, ανέφερε ότιείναι αδιανόητο την εποχή που ζούμε, με την κρίση που περνάει το Εμπόριο, τα καταστήματά μας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, να καθόμαστε και να ασχολούμαστε με το ποιος θα κάτσει σε ποια καρέκλα.

Αυτό μας προσβάλει και μόνο που συμβαίνει στο περιβάλλον μας.  Μόνο που το ακούμε μόνο είναι προσβλητικό για εμάς. Εδώ και έξι μήνες, έχει γίνει μία μόνιμη καραμέλα, ενός συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχει κάποιος άλλος, ο οποίος θα κάτσει στην καρέκλα του προέδρου και θα διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα του Συλλόγου.

Για εμάς δεν έχει σημασία καμία καρέκλα. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πρωτοφανής είναι πραξικοπηματική η όλη διαδικασία και είναι αδιανόητο,στις μέρες μας, να μην κοιτάμε την ουσία, αλλά να ασχολούμαστε με τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός.

Εμείς κάναμε καταγγελία στον Εισαγγελέα για το περιστατικό, θα ενημερώσουμε και τα μέλη μας, προκειμένου να αποφασίσουν εκείνα με ψηφοφορία, ποιος θα διοικήσει τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων.  Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες». 

fakidarisΠαράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, κος Γιάννης Φακιδάρης,  ισχυρίστηκε ότι «αυτό που έγινε χθες ήταν τελείως πραξικοπηματικό. Προσωπικά δεν μπορούσα να παρευρεθώ στην συνεδρίαση γιατί είχα ανειλημμένες υποχρεώσεις εντός και εκτός πόλεως. Από τα πρακτικά τα οποία διάβασα σήμερα δεν έχει γραφτεί τίποτα για την ταμπακιέρα.

Θα το πω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται στους συναδέλφους μου, δυστυχώς, κάποιοι κόπτονται για την καρέκλα, είναι υποκινούμενοι από διάφορους κύκλους όπου σε λίγες ημέρες, θα επανέλθω με ονοματεπώνυμα. Ο Εμπορικός κόσμος αντί να ασχολείται με τα προβλήματα που τον μαστίζουν, ασχολείται μόνο με τις καρέκλες.

Προσωπικά ρώτησα, μέλος του Συλλόγου γιατί δημιουργείται η όλη κατάσταση και μου απάντησε ότι ή θα γίνει πρόεδρος ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή το χάος. Ο κύβος ερρίφθη.

Όλα γίνονται για τ’ αξιώματα. Εγώ δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ με τα συνδικαλιστικά, αλλά θα συνεχίσω να παλεύω ως πολίτης για τα προβλήματα του κλάδου μας».

Η Δήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Καταγγέλλουμε σε όλους τους συναδέλφους Εμπόρους των Χανίων ,στους συνδικαλιστικούς ,επαγγελματικούς φορείς και σε όλους τους Χανιώτες τις παράνομες μεθοδεύσεις και πρωτοφανείς πρακτικές σε βάρος του εκλεγμένου Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Μεθοδεύσεις που κορυφώθηκαν χθες το βράδυ 21-3-2013 με την παράνομη άτυπη «σύγκλιση» των 5 από τα 9 μέλη του ΔΣ και τη πρωτοφανή «απόφαση» αλλαγής του προεδρείου χωρίς καμία σοβαρή και ευσταθή αιτιολογία και χωρίς καν οποιαδήποτε ψηφισμένη μομφή!! Οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν τον Εμπορικό Σύλλογο και γελοιοποιούν τους εμπνευστές τους στα μάτια του Εμπορικού κόσμου και ολόκληρης της Χανιώτικης κοινωνίας.

Περισσότερο όμως απογοητεύουν όλους μιας και τα σοβαρά προβλήματα και η απελπιστική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Εμπορικές Επιχειρήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις μικρο φιλοδοξίες και τον αμοραλισμό κάποιων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες και ο «έλεγχος» του Εμπορικού Συλλόγου.

Είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε την όποια αξιοπρέπεια έχει απομείνει στο συνδικαλιστικό κίνημα .Θα υπερασπίσουμε με κάθε νομικό μέσο τη νομιμότητα λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος και του Εμπορικού Συλλόγου.

Τη λύση τελικά θα τη δώσουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου μέσω των καταστατικών λειτουργιών. Μέσα από την άμεση σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και τη διενέργεια νέων εκλογών.

Ιωάννα Μπινιά

Ιωάννης Φακιδάρης

Ιωάννης Χίνος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook