Χάνια | Έφυγε ανήλικο «μπατιράκι», και έγινε με την αξία του «Κροίσος» στην Αμερική!

χάνια-έφυγε-ανήλικο-μπατιράκι-και-έ-41415

ΒΛΑΧΑΚΗΣΈφυγε από τα Χανιά στα 17 χρονών με 22 δολάρια στην τσέπη. Έφτασε στις ΗΠΑ για ένα καλύτερο μέλλον. Σπούδασε χημικός και δούλευε παράλληλα ως σερβιτόρος για να καλύπτει τα έξοδά του.

Ο Ευτύχιος Βλαχάκης, Έλληνας από τα Χανιά, κατάφερε να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο δημιουργώντας την κορυφαία εταιρία οικολογικών καθαριστικών Earth Friendly με πέντε εργοστάσια σε ΗΠΑ και Καναδά και έσοδα που ξεπερνούν το μισό δις δολάρια τον χρόνο.

Γεννημένος στα Χανιά ο κ. Ευτύχιος Βλαχάκης τελειώνει το σχολείο το 1953 και αποφασίζει να γίνει γιατρός. Τα χρόνια ήταν δύσκολα και η μητέρα του δεν ήταν σε θέση να τον βοηθήσει οικονομικά. Αποφασίζει τότε να μεταναστεύσει για σπουδές στην Αμερική. Τελικά βρέθηκε να σπουδάζει χημικός. Άσκησε το επάγγελμα για δέκα χρόνια μέχρι που απολύθηκε και πήρε – όπως αποδείχτηκε – την απόφαση της ζωής του. Άνοιξε δική του επιχείρηση λίγο έξω από το Σικάγο. Στην αρχή έφτιαχνε καλλυντικά, λοσιόν και σαμπουάν αλλά συνέχισε με τα καθαριστικά προϊόντα τα οποία γνώρισαν μεγαλύτερη επιτυχία. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τα προϊόντα του κ. Βλαχάκη εξάγονται σε Καναδά, Αμερική, Αγγλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ταϊβάν και Ιαπωνία.

Παρόλα αυτά όμως ο Βαν, όπως είναι γνωστός στην Αμερική, απέδειξε ότι δεν ξεχνάει τις ρίζες του και στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων στις δύσκολες αυτές στιγμές που ζουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Στα άμεσα σχέδια του λοιπόν είναι η κατασκευή νέου εργοστασίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Εκτός από την παγκοσμίως γνωστή εταιρία του Earth Friendly ο κ. Βλαχάκης πρόσθεσε πρόσφατα στο ενεργητικό του την εταιρία progressive solar που κατασκευάζει και τοποθετεί φωτοβολταϊκά συστήματα. Κατέχει επίσης το 50% της εταιρίας παραγωγής Paramyth Films.

Σε ηλικία 78 ετών σήμερα ο κ. Βλαχάκης κάνοντας τον δικό του απολογισμό νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος. Στις εταιρίες του εργάζονται περισσότερα από 300 άτομα που σίγουρα θα αυξηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Είμαι καλά στην υγεία μου και έχω όρεξη να προσφέρω. Μου αρέσει η δουλειά μου. Στην Ελλάδα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε επιχειρηματίες οι οποίοι θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Να προωθηθεί το pro business plan που θα γεννήσει ιδέες και επιχειρήσεις. Μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη.

One thought on “Χάνια | Έφυγε ανήλικο «μπατιράκι», και έγινε με την αξία του «Κροίσος» στην Αμερική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook