Φόρος 40% από το πρώτο ευρώ για το 2013 | Περαστικά μας…

φόρος-40-από-το-πρώτο-ευρώ-για-το-2013-περαστ-10442

Θα φορολογηθούν ακόμη και όσοι αυτοαπασχολούμενοι έβαλαν ή πρόκειται να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, ή είχαν ζημιά από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, λόγω της κρίσης.
foroi

Τεκμήρια – παγίδες για τουλάχιστον 500.000 αυτοαπασχολούμενους αναμένεται να εφαρμοστούν το 2014 καθώς υποχρεώνονται να εμφανίζουν για τη χρήση του έτους 2013, εξωπραγματικά φορολογητέα εισοδήματα με βάση τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με τελικό συντελεστή 40,3% από το πρώτο ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ακόμη και όσοι αυτοαπασχολούμενοι έβαλαν ή πρόκειται να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, ή είχαν ζημιά από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, λόγω της κρίσης, θα φορολογηθούν το 2014 για ετήσια “καθαρά κέρδη” ύψους πολύ μεγαλύτερου των 3.000 ευρώ αφού το υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίσει τα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Τα εισοδήματα από την ατομική άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ή ελευθέριου επαγγέλματος, τα οποία θα αποκτηθούν το 2013, θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%, ο οποίος θα αυξάνεται σε 33% για ποσά εισοδημάτων που υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

Κατά συνέπεια, για τους φορολογούμενους που έχουν ατομικές επιχειρήσεις, παρέχουν υπηρεσίες ή ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ αλλά και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια των 2.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα καθώς και των 3.000 ευρώ για το τρίτο τέκνο.

Με 26% από το πρώτο ευρώ και με 33% πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ θα φορολογούνται εμποροβιοτέχνες, επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητες τους και για τα τεκμαρτά εισοδήματα, τα οποία θα τους προσδιορίζει η εφορία με βάση τις “αντικειμενικές δαπάνες” ή τα “τεκμήρια διαβίωσης”, εφόσον τα πραγματικά τους εισοδήματα είναι χαμηλότερα από τα εν λόγω τεκμαρτά εισοδήματα ή εφόσον δηλώσουν ζημίες.

Πηγή: newmoney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook