Φτιάχνει «στρατό» στο χώρο της Υγείας ο Άδωνις!

φτιάχνει-στρατό-στο-χώρο-της-υγείας-109448

adonis

Περί τα 30 µεσαία στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης ανέλαβαν θέσεις-κλειδιά στον χώρο της Υγείας

Τη δική του οµάδα στο εσωτερικό της Νέας ∆ηµοκρατίας φαίνεται ότι «χτίζει» µε µεθοδικές και στοχευµένες κινήσεις ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, αξιοποιώντας στην κατεύθυνση αυτή τον µεγάλο αριθµό των δηµοσίων φορέων Υγείας που υπάγονται στην αρµοδιότητά του. Χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι η πρόσφατη ανακοίνωση των νέων διοικήσεων στα νοσοκοµεία ανά την επικράτεια, όπου µεταξύ άλλων τοποθετήθηκαν αρκετά κοµµατικά στελέχη προερχόµενα από την ΟΝΝΕ∆ και τη ∆ΑΚΕ, αλλά και πλήθος πολιτευτών της Νέας ∆ηµοκρατίας, ορισµένοι από τους οποίους δραστηριοποιούνται στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών, όπου εκλέγεται ο υπουργός.

  • ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Ο κ. Γεωργιάδης, βέβαια, φρόντισε να επιλέξει πρόσωπα που γνωρίζουν από διοίκηση ή έχουν σπουδάσει µάνατζµεντ και ιατρική, προκειµένου να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία των νοσοκοµείων και να ακυρώσει την όποια κριτική των κοµµάτων της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, το πολιτικό βιογραφικό τους δείχνει ότι «ο ίδιος ήθελε να συνδυάσει το τερπνόν µετά του ωφελίµου», όπως σχολιάζουν άσπονδοι εσωκοµµατικοί εχθροί του, ορισµένοι από τους οποίους υποστηρίζουν ότι η κίνησή του αυτή έχει να κάνει όχι µε τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αλλά µε µια διακριτική προσπάθεια διαµόρφωσης µιας εσωκοµµατικής οµάδας, τα µέλη της οποίας θα αποτελούν «συνοµιλητές» του.

Ο «γαλάζιος»… στρατός που επιχειρεί να συγκροτήσει ο κ. Γεωργιάδης αριθµεί περί τα 30 µεσαία στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, που ανέλαβαν κοµβικά πόστα πριν από δύο εβδοµάδες. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για τον διοικητή του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκοµείου Κηφισιάς «Οι Αγιοι Ανάργυροι», Λευτέρη Μπούλια, διδάκτορα του Πανεπιστηµίου Αθηνών, που ανήκε εσωκοµµατικά στην οµάδα του Αρη Σπηλιωτόπουλου, έχοντας διατελέσει µέλος του ∆.Σ. της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων και γενικός γραµµατέας Νέας Γενιάς. Ο ίδιος ήταν µέλος του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕ∆, επί προεδρίας Γιάννη Οικονόµου (1998-2001). Επίσης, στην οµάδα αυτή είναι ο διοικητής του Λαϊκού Νοσοκοµείου, Γιάννης Πατσόγιαννης, που υπήρξε µέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.∆. και ανήκε στη λεγόµενη οµάδα του αείµνηστου Μιλτιάδη Εβερτ, η διοικήτρια στο Ιπποκράτειο, Μαρία Καρρά, πρώην βουλευτής Α’ Αθηνών, και ο διοικητής του νοσοκοµείου «Αλεξάνδρα», Ηλίας ∆αλαϊνάς, κοµµατικό στέλεχος και τακτικός συνοµιλητής της Μαριέττας Γιαννάκου.

  • ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποίησε και µια σειρά από πολιτικούς φίλους άλλων κορυφαίων υπουργών και στελεχών του κυβερνώντος κόµµατος, δείχνοντας διάθεση για συµµαχίες, όπως η αναπληρώτρια διοικήτρια του Μαιευτηρίου «Ευ. Βενιζέλος», Μαρία Φουρναράκη, η οποία είχε υπογράψει την υποψηφιότητα του ∆ηµήτρη Αβραµόπουλου για την προεδρία της Ν.∆., ενώ υπήρξε και νοµαρχιακή σύµβουλος Ανατολικής Αττικής, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκοµείου Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βλάχος, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πολιτικούς φίλους του σηµερινού υπουργού Αµυνας, και ο αναπληρωτής διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκοµείου Αθηνών «Ο Αγιος Σάββας», Χαράλαµπος Κανδηλώρος, που ήταν στο παρελθόν συνεργάτης του Ανδρέα Λυκουρέντζου στο υπουργείο Υγείας. Ακόµα, ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκοµείου Αττικής, Παύλος Θεοδωράκης, που υπήρξε συνεργάτης του Νικήτα Καλαµάνη όταν επίσης αυτός ήταν υπουργός Υγείας, και ο διοικητής του Νοσοκοµείου Τρικάλων, Γιώργος Σουφλιάς, εξάδελφος του συνονόµατού του πρώην υπουργού της Ν.∆.

  • «ΑΝΟΙΓΜΑ»

Ο υπουργός Υγείας έκανε µεγάλο «άνοιγµα» και στους «γαλάζιους» πολιτευτές ανά την επικράτεια. Συγκεκριµένα, τοποθέτησε διοικητή στο Νοσοκοµείο Χίου τον υποψήφιο βουλευτή στην ίδια περιφέρεια Γιώργο Επιτροπάκη και διοικητή του Νοσοκοµείου Γρεβενών τον Θεόδωρο Κουκάκη. Επίσης, πρόεδρο στο Ψυχιατρικό Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης την υποψήφια βουλευτή Ηµαθίας Σταυρούλα Γιαννούτσου και διοικητή στο νοσοκοµείο «Αγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη τον πρώην βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια.

Στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής, αξιοποιήθηκαν µια σειρά και από άλλα γνωστά «γαλάζια» στελέχη. Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος του ∆ικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνος Πεταλάς, που ανέλαβε το Γενικό Νοσοκοµείο Νικαίας, ο δηµοτικός σύµβουλος Πεύκης, Σταύρος Μονεµβασιώτης, που τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Ασκληπιείου Βούλας, και το στέλεχος της ∆ΑΚΕ Μηχανικών ∆ΕΗ και δηµοτικός σύµβουλος Βέροιας Αργύρης Γκαµπέσης, που ανέλαβε διοικητής στο Γενικό Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Ακόµα, το στέλεχος της Ν.∆. Κρήτης Νίκος Χαριτάκης, που ορίστηκε επικεφαλής στο Γενικό Νοσοκοµείο Ηρακλείου, το στέλεχος της Γραµµατείας Οργανωτικού της Ν.∆. Στέργιος Λιόλιος, που τοποθετήθηκε αναπληρωτής διοικητής στο «Γ. Γεννηµατάς», και ο Νίκος Τουρούτσικας που ανέλαβε αναπληρωτής στο Ιπποκράτειο. Τέλος, ο πρώην γραµµατέας ΝΟ∆Ε Αχαΐας Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, που τοποθετήθηκε στο Νοσοκοµείο Κεφαλονιάς, και το στέλεχος της ΝΟ∆Ε Μεσσηνίας Ευδοξία Παπαγεωργίου, που ανέλαβε στο ΓΝΑ Λακωνίας.

  • Έκανε «άνοιγµα» και στην ΟΝΝΕ∆

Ο υπουργός Υγείας δείχνει να επενδύει και στις σχέσεις του µε την ΟΝΝΕ∆, καθώς γνωρίζει ότι κάθε ισχυρό στέλεχος πρώτης γραµµής του κόµµατος διατηρεί έναν πυρήνα υποστηρικτών εντός της «γαλάζιας» Νεολαίας. Ετσι, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αξιοποίησε πολλά νεαρά και ανερχόµενα πολιτικά πρόσωπα από την οργάνωση των νέων της Ν.∆. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ο καινούργιος αναπληρωτής διοικητής του ΚΑΤ, Γιώργος Παπαδηµητρίου, που υπήρξε µέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕ∆, υπεύθυνος ∆ιεθνών Σχέσεων της οργάνωσης και αντιδήµαρχος στο Νέο Ηράκλειο, και ο αναπληρωτής διοικητής του Θριάσιου Νοσοκοµείου Ελευσίνας, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, ο οποίος επίσης έχει περάσει από την Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕ∆.

Να σηµειωθεί ότι και οι δύο βρίσκονταν στον πυρήνα της ισχυρής οµάδας του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕ∆ και νυν ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για τη δηµαρχία της Γλυφάδας. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν ο αναπληρωτής διοικητής του Τζάνειου Νοσοκοµείου στον Πειραιά, Γιώργος Γρηγοριάδης, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκοµείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος», Γιάννης Μανούσακας, και ο διοικητής του νοσοκοµείου Άρτας, Νίκος Κατσακιώρης, που διετέλεσε πρόεδρος ΟΝΝΕ∆ της περιοχής, όπως και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκοµείου Αργολίδας, Λάµπρος ∆ηµητρογιάννης, που υπήρξε πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆ Αιτωλοακαρνανίας.

Πηγή: parapolitika

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook