Φρίκιαστική ομολογία: «Έκοψα με αλυσοπρίονο τη γυναίκα μου από αγάπη»

φρίκιαστική-ομολογία-έκοψα-με-αλυσο-101048

ambΜία από τις πιο ειδεχθείς απόπειρες ανθρωποκτονίας που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας, «ζωντάνεψε» ξανά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στην Καλαμάτα.

Ο λόγος για έναν 43χρονο, ο οποίος έκοψε με αλυσοπρίονο τα άκρα της γυναίκας του όταν αυτή του ζήτησε να χωρίσουν. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο, επιβάλλοντας του κάθειρξη 17 ετών, όπως είχε κάνει και πρωτόδικα το Μικτό Εφετείο Γυθείου, το οποίο του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο κατηγορούμενος, όπως προέκυψε στην ακροαματική διαδικασία, υπήρξε οξύθυμος στη διάρκεια της κοινής τους ζωής, χτυπώντας τη σύζυγο του, την οποία έβαζε να δουλεύει σε μπαρ για να παίρνει τα χρήματα. Δύο μήνες πριν προσπαθήσει να τη σκοτώσει, η γυναίκα του τού είχε ανακοινώσει ότι είχε δεσμό με άλλο άνδρα και ότι θα σταματούσε από τη δουλειά. Τότε ο 43χρονος της πήρε το βιβλιάριο καταθέσεων του κοινού τραπεζικού λογαριασμού που είχαν, με 60.000 ευρώ και την κλείδωσε για τρεις μέρες στο σπίτι του στη Βέροια πριν την αφήσει να επιστρέψει στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στην απολογία του, ο δράστης άφησε τους πάντες άναυδους όταν υποστήριξε ότι η αγάπη τον έφτασε στο σημείο να της κόψει τα χέρια και τα πόδια…Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι παρόντες στη δίκη ήταν ο μεγάλος γιος του ζευγαριού, 16 ετών σήμερα, ο οποίος ήρθε από την Αλβανία για να συμπαρασταθεί στον πατέρα του. Μετά την επίθεση, τα δύο παιδιά τους, 12 και 9 ετών τότε, φιλοξενήθηκαν για λίγο σε ξενώνα και στη συνέχεια τα πήραν οι γονείς του κατηγορούμενου.

Η μαρτυρία της συζύγου

Η σύζυγος του κατηγορούμενου, η οποία μένει πλέον με τον Έλληνα σύντροφό της, μπορεί και περπατάει με μικρή δυσκολία. Στην κατάθεσή της είπε ότι την ημέρα της επίθεσης, ξύπνησε και άρχισε να ετοιμάζει τα ρούχα τα δικά του και των παιδιών γιατί ο σύζυγος θα έφευγε για τη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος την ακολούθησε στο μπάνιο, τη γονάτισε μπροστά στην μπανιέρα και φράζοντάς της το στόμα με το ένα χέρι, τη χάραξε με το άλλο μ’ ένα μαχαίρι στο στήθος και το λαιμό. Πριν ξεπεράσει το πρώτο σοκ, ο κατηγορούμενος επέστρεψε αυτή τη φορά με το αλυσοπρίονο στα χέρια. «Δεν ξέρω πώς βρέθηκα μέσα στην μπανιέρα, όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα, κούναγα χέρια και πόδια για να ξεφύγω και αυτός έκοβε με το αλυσοπρίονο», είπε χαρακτηριστικά. Όταν τελείωσε το αποτρόπαιο έργο του την άφησε, για να ξεψυχήσει στην μπανιέρα.

«Έφυγε αμέσως, άκουσα να κλείνει η πόρτα και δεν μπορώ να καταλάβω ούτε εγώ πώς βρήκα τη δύναμη και σύρθηκα στο σαλόνι», είπε η γυναίκα. Εκεί -συνέχισε τη μαρτυρία της- «τράβηξα με τα δόντια το τραπεζομάντιλο, έπεσε το τηλέφωνο και πάτησα με το σαγόνι ένα κουμπί». Ευτυχώς για την ίδια απάντησε ο Έλληνας σύντροφός της και το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν «με σκότωσε», μετά το τηλέφωνο «πέρασε στη μουσική».

Εισαγγελέας: «Προμελετημένο έγκλημα»

Ως μια από τις πιο στυγερές απόπειρες ανθρωποκτονίας στα ελληνικά χρονικά χαρακτήρισε η εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας την επίθεση με το αλυσοπρίονο του κατηγορούμενου στη γυναίκα του.

«Ήθελε να της προκαλέσει βασανιστικό θάνατο, γι’ αυτό επιχείρησε με σκληρό και βασανιστικό τρόπο να τη σκοτώσει με το αλυσοπρίονο», είπε η εισαγγελέας. Και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι χρησιμοποίησε το αλυσοπρίονο για να πεθάνει εκείνη από ακατάσχετη αιμορραγία.

Πάντως αυτό που ο κατηγορούμενος δεν έπαψε να λέει ξανά και ξανά στην διάρκεια της απολογίας του ήταν ότι αγαπούσε πολύ τη σύζυγό του και ήθελε γι’ αυτή μια καλύτερη ζωή.

Πηγή: newsbomb

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook