Φοβούνται «βόμβα Ρόμνεϊ» στην Ελλάδα…

φοβούνται-βόμβα-ρόμνεϊ-στην-ελλάδα82-3579

Μέχρι τελικής πτώσης φαίνεται πως θα είναι η εκλογική μάχη στις ΗΠΑ, τουλάχιστον απ’ όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos φέρνει και νέα ανατροπή, αφού παρουσιάζει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Μιτ Ρόμνεϊ να προηγείται κατά μία μονάδα του νυν προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Μόλις δύο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, οι ψηφοφόροι που προτιμούν τον Ρόμνεϊ φτάνουν το 47% έναντι του Ομπάμα, ο οποίος λαμβάνει το 46% -μια διαφορά που στατιστικά θεωρείται ασήμαντη. Ο Ρόμνεϊ έχει μεγαλύτερο προβάδισμα μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, η ψήφος των οποίων θα είναι ιδιαίτερα σημαντική την ημέρα των εκλογών.

Το 37% αυτών δήλωσαν ότι θα επέλεγαν τον Ρόμνεϊ αν οι εκλογές διεξάγονταν την Τετάρτη και το 31% θα επέλεγαν τον Ομπάμα. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων, περίπου το 20%, δηλώνουν ότι είναι ακόμη αναποφάσιστοι ή μπορεί να αλλάξουν γνώμη τις επόμενες ημέρες.

Η Αμερική φαίνεται να ζει… ελληνικές στιγμές και εκλογικές αναμετρήσεις θρίλερ. Αλλά από την άλλη η Ελλάδα ζει στο ρυθμό των Ηνωμένων πολιτειών και φοβάται μήπως της σκάσει καμιά «βόμβα Ρόμνεϊ».

Σε περίπτωση εκλογής του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων ενδεχομένως να αλλάξει προς το χειρότερο η οικονομική πολιτική που ακολουθείται για την Ελλάδα. Ο Ρόμνεϊ έχει καταφερθεί πολλές φορές κατά της Ελλάδας για την οικονομική της κατάσταση ενώ σε κάθε ομιλία του λέει ότι ο Ομπάμα θα κάνει τις ΗΠΑ… Ελλάδα, μιλώντας απαξιωτικά.

Η οικονομική πολιτική που στηρίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζεται στις αρχές της σκληρής λιτότητας, των δημοσιονομικών προσαρμογών με κάθε τίμημα και στις θυσίες του λαού προκειμένου να μην υπάρξει… παρέκκλιση από το σκληρό πακέτο μέτρων που αποφασίζεται. Ουσιαστικά είναι μια πολιτική που ακολουθείται και από τη Μέρκελ και την οποία βιώνουμε τα τελευταία τρία χρόνια.

Θα μου πείτε, ο Ομπάμα τι έκανε τόσα χρόνια για την Ελλάδα; Τίποτε θα απαντήσει κάποιος, όμως, θα πρέπει να δούμε συνολικά την πολιτική του. Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει κανένα πρόβλημα να δώσει εντολή για να κοπεί χρήμα κάθε φορά που η οικονομία του αντιμετωπίζει πρόβλημα. Και δεν οδηγείται σε αποφάσεις σκληρής λιτότητας ούτε κόβει κοινωνικές δαπάνες. Και φυσικά επειδή ελέγχει το ΔΝΤ ποτέ δεν θα άφηνε (έτσι δείχνει τουλάχιστον) να καταρρεύσει μια χώρα.

Από την άλλη, ο Ρόμνεϊ σε περίπτωση εκλογής του ασφαλώς μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται οδηγώντας ακόμη και σε αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ.

Ασφαλώς όσα γράφουμε αυτή τη στιγμή είναι εικασίες. Μπορεί να εκλεγεί ο Ομπάμα και μη έχοντας το άγχος να αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει, αυτό κανείς δεν το γνωρίζει. Ωστόσο, στην κυβέρνηση φοβούνται έναν τυφώνα Ρόμνεϊ σε περίπτωση που γίνει η μεγάλη έκπληξη στις ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook