Φθηνότερο νερό για εκατοντάδες Χανιώτες

φθηνότερο-νερό-για-εκατοντάδες-χανιώ-110660

logariasmos.deyahΜειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ που θα φτάνουν το 30%, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν άμεσα, πάνω από 1.500 συμπολίτες μας με βάση κοινωνικά κριτήρια και εκατοντάδες πολύτεκνες οικογένειες.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, μετά από σχετική εισήγηση της προέδρου της ΔΕΥΑΧ, κ. Νίκης Αποστολάκη.

Το μέτρο, αφορά τους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης των ευπαθών, λόγω της οικονομικής κρίσης, κατηγορίες καταναλωτών, όπως αυτές θα προκύψουν από το Μητρώο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου.

«Εάν κάποιο νοικοκυριό, εμπίπτει σε παραπάνω από μία κατηγορίες δικαιούχων, θα εφαρμόζεται αυτόματα η μεγαλύτερη έκπτωση«, εξήγησε η κα Αποστολάκη.

Ζητήματα προσωπικών δεδομένων

Η παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών», δια του κ. Αλεξανδράκη, έθεσε το θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων, αφού, όπως είπε, για να προκύψουν οι δικαιούχοι, απαιτείται πρόσβαση στα μητρώα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Όπως εξήγησε η κα Χατζηδάκη, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς όποιος από τους ήδη εγγεγραμμένους στα μητρώα, επιθυμεί να κάνει αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο, θα υπογράφει μία υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα συμφωνεί στο να σταλούν τα στοιχεία του στη ΔΕΥΑΧ.

Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους 1.000 (χωρίς το κριτήριο της πολυτεκνίας) αφού, 1.200 άτομα είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο των Ανασφάλιστων και 350 είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Προϋποθέσεις

Η εκπτώσεις θα εφαρμοστούν σε καταναλώσεις έως 60 κυβικά μέτρα νερού το τρίμηνο, στις οποίες θα γίνεται ποσοστιαία μείωση και στα τέλη και στον ΦΠΑ.

Μάλιστα, η κα Αποστολάκη, δεν απέκλεισε την επόμενη χρονιά η ΔΕΥΑΧ να προχωρήσει σε μεγαλύτερες μειώσεις αν έχει τη δυνατότητα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook