Φάγαμε αλογάκι που πήγε σύννεφο το 2012!

φάγαμε-αλογάκι-που-πήγε-σύννεφο-το-2012-33055

ΑΛΟΓΑ

 

Φάγαμε απ΄ ότι φαίνεται πολύ αλογίσιο κρεατάκι στην Ελλάδα!

Πως δεν αρχίσαμε να χλιμιντρίζουμε ακόμα απορώ! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω από 74.000 κιλά κρέατος ιπποειδών, δηλαδή αλόγου, γαϊδάρου, μουλαριού, έφτασαν και καταναλώθηκαν στη χώρα μας. Αυτό τουλάχιστο μαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύει ο Guardian.

Όπως δείχνουν οι αριθμοί, περισσότεροι από 60.000 τόνοι κρέατος ιπποειδών διανεμήθηκαν στο εμπόριο από και προς τις χώρες τις Ευρώπης μέσα στο 2012. Απ΄ ότι φαίνεται την δόση τους σε άλογο την πήρανε ‘έστω και μικρότερη και οι γύρω γείτονες.

Έτσι οι Βούλγαροι σερβιρίστηκαν 34.300 κιλά, οι Ρουμάνοι 15.900, τα αδέρφια μας οι Ισπανοί 24.000  και οι τσαχπίνηδες Ιταλοί μόλις 100! Μ΄αρέσει (και δεν το λέω χαιρέκακα, παρά περιπαιχτικά)  που την πατήσαμε πιο πολύ από όλους αυτούς που για χρόνια χαρακτηρίζαμε πιο αφελείς! …
Έχει ο καιρός γυρίσματα! Τώρα ας βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας και ας παραδεχτούμε τα λάθη μας, όπως για παράδειγμα τους προβληματικούς έως ανύπαρκτους μέχρι πρόσφατα ελέγχους εισαγόμενων τροφίμων στην χώρα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook