Υπόκλιση διεθνών στο Μουσείο της Εθνικής στα Χανιά

υπόκλιση-διεθνών-στο-μουσείο-της-εθνι-26376

zagorΙδιαίτερη ήταν η συγκίνηση για τους παλιούς διεθνείς, αλλά και τους ανθρώπους της Εθνικής μας ομάδας που βρέθηκαν στο Μουσείο της ομάδας στα Χανιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την βράβευσή τους στην χοροεσπερίδα του Γαλανόλευκου Φάρου. Ζαγοράκης, Νταμπίζας και Λιβαθηνός υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν μαζί με τα συλλεκτικά εκθέματα της «γαλανόλευκης» στο Μουσείο, ενώ στις δηλώσεις τους υποκλίθηκαν στην προσπάθεια των ανθρώπων του «Φάρου».

Τα τιμώμενα πρόσωπα της ετήσιας γιορτής του Γαλανόλευκου Φάρου επισκέφτηκαν το απόγευμα του Μουσείο της Εθνικής στα Χανιά, όπου τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης, Μανώλης Σκουλάκης και ο πρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου, Νίκος Φλέκκας. Μάλιστα, μετά την ξενάγηση τους προέβησαν και στις σχετικές δηλώσεις.

ZAGOR 2Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Θοδωρής Ζαγοράκης τόνισε αρχικά: «Το γεγονός πως η Εθνική ομάδα από το 2004 έχει τους δικούς της φιλάθλους, είναι κάτι που το χαίρομαι ιδιαίτερα. Έχω μείνει έκπληκτος βλέποντας τα εκθέματα του Μουσείου. Άλλο είναι να το ακούς και άλλο να το βλέπεις από κοντά! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του Γαλανόλευκου Φάρου γιατί είναι πολύ καλό όλο αυτό για την Εθνική. Η γενιά μου κατάφερε πολλά με τον τίτλο του 2004, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ομάδες που πήγαν στο Euro του ’80 αλλά και το Μουντιάλ του ’94».

Όσον αφορά τον Καραγκούνη που του πήρε το ρεκόρ των συμμετοχών στην Εθνική σχολίασε: «Χαίρομαι που ο Γιώργος κατάφερε να με ξεπεράσει. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του και σίγουρα του αξίζουν συγχαρητήρια. Όταν σπάνε τα ρεκόρ αυτό σημαίνει ότι η Εθνική έχει επιτυχίες  Μακάρι ο Γιώργος να έχει ακόμα περισσότερες στο μέλλον».

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προοπτικές της Ελλάδας να πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας: «Πρώτα ο Θεός, να είναι όλοι καλά το ευχόμαστε η ομάδα να πάει στα τελικά. Είναι σε καλό επίπεδο και ελπίζουμε να τη δούμε στα γήπεδα της Βραζιλίας».

Δηλώσεις με τη σειρά του έκανε και ο Νίκος Νταμπίζας, επίσης μέλος της ομάδας που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στην Πορτογαλία. «Αισθάνομαι πολύ όμορφα που είμαι σε αυτό το χώρο του Μουσείου. Αυτό που πετύχαμε το 2004 έχει μείνει χαραγμένο στις μνήμες όλων μας, και φυσικά όταν παίρνεις τα ερεθίσματα βλέποντας όλα αυτά τα εκθέματα, τα συναισθήματα είναι αναμφισβήτητα έντονα. Τόσα χρόνια ξέρουμε για τους συνδέσμους των οπαδών των ομάδων, αλλά ο Φάρος είναι κάτι το διαφορετικό, γιατί αφορά έναν σύλλογο φιλάθλων της ομάδας όλων των Ελλήνων».

zagor4Ο παλαίμαχος άσος της «γαλανόλευκης», Σπύρος Λιβαθηνός, που βρέθηκε με την Εθνική στην πρώτη της μεγάλη διοργάνωση το 1980 τόνισε από τη μεριά του: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά του Φάρου για τη δημιουργία του Μουσείου αλλά και για τη γενικότερη πορεία τους. Δείχνουν το δρόμο για το πώς να συμπεριφέρονται οι φίλαθλοι. Εγω ειμαι χαρούμενος που ήμουν το 1980 με την Εθνική και έπαιξα μάλιστα και στα 3 παιχνίδια. Αλλά, η ομάδα του 2004 πέτυχε το ανεπανάληπτο. Το να φοράς το εθνόσημο είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν μπορώ να ξεχάσω τις στιγμές που έζησα με την Εθνική. Μπορώ να σας πω πως είμαι χαρούμενος που ειμαι στην πόλη του Γιάννη Δαμανάκη  Φανταστείτε να ήμουν εγώ ο Δαμανάκης και ο Ζαγοράκης στα χαφ μιας ομάδας, δεν θα σταματούσαμε να τρέχουμε ποτέ» κατέληξε χαμογελώντας.

Τέλος, ο Γιώργος Παπαλάνης, team manager της ομάδας του 2004 τόνισε: «Ζήσαμε όλοι κάτι μοναδικό το 2004. Προσπαθήσαμε πολύ για αυτή την ομάδα δουλέψαμε σκληρά. Και πραγματικά αυτό που έζησα με αυτή την ομάδα είναι πραγματική απόλαυση. Τα συναισθήματα παραμένουν ίδια παρότι έχουν περάσει πια χρόνια. Συγκίνηση και και μόνο συγκίνηση. Πολλά μπράβο στα παιδιά του Φάρου που δημιούργησαν αυτό το Μουσείο με όλα αυτά τα πλούσια εκθέματα».

ZAGOR3Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την παράθεση του επίσημου δείπνου στα τιμώμενα πρόσωπα από τον Γαλανόλευκο Φάρο, και φυσικά τις βραβεύσεις.

Αναλυτικά η λίστα με τους προς βράβευση καλεσμένους:

  • Θοδωρής Ζαγοράκης (μεγάλος αρχηγός Εθνικης ομάδας)
  • Νίκος Νταμπίζας (μέλος της Εθνικης του 2004)
  • Σπύρος Λιβαθηνός (παλαίμαχος διεθνής)
  • Γιώργος Παπαλάνης (team manager της ομάδας του 2004)
  • Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος (δημοσιογράφος Εθνικής ομάδας)
  • Γιώργος Βουρβάχης (αντιπρόεδρος ΕΠΟ και πρόεδρος ΕΠΣ Χανίων)
  • Κώστας Δελιβελιώτης (φίλαθλος Εθνικής ομάδας)
  • Εμμανουήλ Σκουλάκης (Δήμαρχος Χανιών)
  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Χορηγός)
  • ΠΑΕ Πλατανιάς (τοπική ομάδα SuperLeague)
  • ΟΠΑΠ (χορηγός)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook