Τango στα Χανιά

τango-στα-χανιά-25367

TangoΠόσο πιθανό είναι σε μια πόλη της ανατολικής Μεσογείου, με έντονα παραδοσιακά στοιχεία, να ευδοκιμήσει ένα “εξωτικό” είδος απο την μακρινή Αργεντινή; Και στο κάτω κάτω τι κοινό έχουμε εμείς στα όμορφα Χανιά, με τις τακουνοφορούσες ντίβες και την κουλτούρα του Μπουένος Αιρες;
Το Zarpa.gr στο email σου από το feedburner της google!

Και όμως τα τελευταία 10 χρόνια το tango όχι μόνο ευδοκιμεί, αλλά έχει ριζώσει και διεκδικεί ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητας σας, με τρόπους που ξεφεύγουν από τα εμπορικά – τυποποιημένα στερεότυπα, και προσεγγίζοντας την ουσία της τέχνης που ακούει στο όνομα tango.

Οι λόγοι αυτού του “ριζώματος” είναι καταρχάς η φύση αυτού του χορού. Όσοι ασχοληθούν παραδέχονται οτι τα επίπεδα “εθισμού” είναι υψηλά, και συμφωνούν οτι δεν συναντάς τέτοια σύνδεση του χορευτή με την μουσική, το ζευγάρι του, και την πίστα σε κανένα άλλο είδος χορού.
Σκεφτείτε έναν χορό πού:

Δεν απαιτεί από εσάς να αποστηθίσετε βήματα.

Σας επιτρέπει να χορέψετε με τον οποιοδήποτε, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας, προέλευσης και χορευτικής παιδείας.

Μπορεί να ειναι διαφορετικός σαν ύφος ανάλογα με την διάθεση σας, με αποχρώσεις απο βαθιά αισθησιακές έως τσαχπίνικες και σπιρτόζες.

Σας γυμνάζει ήπια χωρίς καταπονήσεις,

Σας κανει καλλιτέχνη, εικαστικό ,μουσικό και χορευτή την ίδια στιγμή, γιατί σκοπός του χορευτή είναι να οπτικοποιήσει την μουσική.

Επαναπροσδιορίζει τους ρόλους και κρατώντας ίσες αποστάσεις, τονίζει τις ιδιαιτερότητες του θηλυκού και αρσενικού στοιχείου.

Βάλτε σε όλα αυτά και το ότι ειναι ένας καθαρά αυτοσχεδιαστικός χορος, και που ουσιαστικά εσείς και οι συνχορευτές σας στην πίστα τζαμάρετε, και θα αρχίσετε να έχετε μια αμυδρή εικόνα γιατί σήμερα το tango αποτελεί περισσότερο μια μορφή παγκόσμιας γλώσσας, ένα μουσικό/χορευτικό γένος εξαπλωμένο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τα Χανιά γίνονται σταθερά ένας προορισμός για tango ,ιδιαίτερα αγαπητός στους καλοκαιρινούς επισκέπτες που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το tango. O πρόσφατος μαραθώνιος (ChaniaTangoMarathon 2nd Edition) συγκέντρωσε χορευτές από όλη την Ευρώπη που ήρθαν ειδικά για αυτόν το σκοπό.

Με πυκνά εβδομαδιαία tangoδρώμενα στην πόλη, είτε σε σχολή, είτε σε βραδινή έξοδο, είτε σε πλατεία, δεν μπορεί..κάπου θα σας πετύχει το tango και εσάς. Είναι εκεί και σας περιμένει.

Κοτζαμπασακης Δημήτρης

www.FriniTango.com

FB | YOUTUBE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook