Τύφλα να ΄χει ο Robocop… Οι Αμερικάνοι βγάζουν στην παραγωγή τo πρώτο μουλάρι – ρομπότ | Video

τύφλα-να-΄χει-ο-robocop-οι-αμερικάνοι-βγάζο-100048

 

To πρώτο «μουλάρι-ρομπότ» θα τεθεί σε υπηρεσία στον Στρατό των ΗΠΑ μέχρι το 2015.

Αυτό προβλέπει η σύμβαση ύψους 10 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, για την ανάπτυξη μίας αναβαθμισμένης έκδοσης μιας ρομποτικής έκδοσης ενός «μουλαριού» με κωδικό LS3 (Legged Squad Support System: σύστημα υποστήριξης ομάδας με πόδια) που ανέθεσε η αμερικανική κρατική DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), στην αμερικανική Boston Dynamics Inc που έχει αναπτύξει το σύστημα.

Το ρομπότ LS3, είνα ένα ακριβές μηχανικό αντίγραφο μουλαριού που κατασκευάστηκε για να βοηθήσει τις ομάδες τυφεκιοφόρων, αλλά και ειδικών δυνάμεων του Στρατού και του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ να μεταφέρουν τους φόρτους μάχης στο πεδίο της μάχης μέχρι συνολικού βάρους 181 κιλών).

Η εμπειρία του Αφγανιστάν ήταν καταλυτική για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου προγράμματος.

Το μουλάρι-ρομπότ, μόνο θα μεταφέρει πυρομαχικά, τροφές, νερό και συσσωρευτές (για την επαναφόρτιση ασυρμάτων, σκοπευτικών, κ.λπ.) και θα μπορεί να τους ακολουθεί κατά πόδας σε κάθε είδους έδαφος, αλλά και να υπακούει σε φωνητικές εντολές τους, επιτυγχάνοντας τον ίδιο βαθμό υψηλής συνεννόησης του ημιονηγού με το εκπαιδευμένο ζώο του!

Το νέο συμβόλαιο αφορά μία αναβαθμισμένη έκδοση με ενισχυμένη επιβιωσιμότητα και αντοχή σε πλήγματα από βολίδες φορητών όπλων, και μία χαμηλού ακουστικού ίχνους πηγή ισχύος ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις επιχειρησιακών αποστολών, ενώ θα μπορεί να μεταβαίνει αυτόνομα (με τη βοήθεια συστήματος GPS) σε συντεταγμένες που θα καθορίζει ο ομαδάρχης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook