Τσίπρας | Ο Σαμαράς θα φύγει με το Μνημόνιο | Video

τσίπρας-ο-σαμαράς-θα-φύγει-με-το-μνημό-95262

tsiprasΜε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, «άνοιγμα» σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρησε να αναδείξει τις διαφορές με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην 78η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά για το Μνημόνιο και την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία. «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του πρωθυπουργού. Ξεκίνησε σφόδρα αντιμνημονιακός. Μετά πέρασε στην πολιτική της επαναδιαπραγμάτευσης. Μόλις έγινε πρωθυπουργός ανακάλυψε ότι είναι αμαρτωλός και πήγε στην κυρία Μέρκελ και της είπε: ουδείς αναμάρτητος. Έγινε μνημονιακότερος των μνημονικών» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αύξησε τη δόση του λάθους.

«Σήμερα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να φύγουμε από το Μνημόνιο. Συμφωνούμε μαζί του. Πρέπει και θα φύγουμε από το Μνημόνιο. Μόνο που δεν θα φύγει το Μνημόνιο με τον κ. Σαμαρά αλλά ο κ. Σαμαράς θα φύγει μαζί με το Μνημόνιο. Και το Μνημόνιο θα φύγει και θα πάει στην ιστορία ως ένα πρόγραμμα που έσπειρε πόνο, εξαθλίωση χωρίς κανένα οικονομικό αποτέλεσμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πέταξε, λοιπόν, το «γάντι» στον πρωθυπουργό και ζήτησε να αντιπαραθέσουν τα επιχειρήματα τους σε μία δημόσια συζήτηση. «Εμείς θέλουμε να αποδεχθεί ο πρωθυπουργός μία δημόσια συζήτηση με πανελλαδική κάλυψη –αν θέλουν τα κανάλια να τη δείξουν. Στη Βουλή στη βουλή. Σε στούντιο σε στούντιο. Με δημοσιογράφους με δημοσιογράφους. Το να αποφεύγει κανείς τη συζήτηση σημαίνει ότι δεν έχει επιχειρήματα. Ότι κρύβεται πίσω από κατασκευασμένες αλήθειες. Και όπως είπα ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Άρα η κυβέρνηση του κ Σαμαρά δεν μπορεί να χαίρεται άλλο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκτίμησε βέβαια ότι η κυβέρνηση εξαιτίας του δημοσιονομικού κενού θα υπογράψει νέο Μνημόνιο και θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων. «Ας μην κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό άλλο. Ας πούμε για μια φορά την αλήθεια. Οι δανειστές μας ανοίξαν τα χαρτιά τους εν μέσω γερμανικών εκλογών. Έχετε καμία αμφιβολία ότι αν υπογράψουν νέο πακέτο θα το κάνουν χωρίς νέα μέτρα. Ας μην γελιόμαστε λοιπόν. Το ζήτημα είναι σταματήσουμε το λάθος. Ο ελληνικός λαός μπορεί να μας βγάλει από το Μνημόνιο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τις εκλογές που ζητά με επιμονή η Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πέσει μόνο με την κινητοποίηση των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική. «Όταν στην Ελλάδα έχουμε 500 χιλιάδες οικογένειες που έχουν μηδενικό εισόδημα και όταν έχουμε 600 χιλιάδες παιδιά και βρέφη που υποσιτίζονται δεν πρόκειται για πανηγυρικές εξαγγελίες. Βρισκόμαστε σε μία ανθρωπιστική κρίση. Οι εκλογές δεν είναι ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ και της ανυπομονησίας του. Οι εκλογές και η αλλαγή πορείας για τον τόπο είναι ζήτημα επιβίωσης για τα χαμηλά στρώματα που ζουν σε αυτές τις συνθήκες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Δεν περιμένουμε να φύγει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά από μόνη της. Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά δεν θα πέσει από δολιοφθορά, όπως έχει πει ο ίδιος. Θα πέσει από την λαϊκή κινητοποίηση».

Παράλληλα εκτίμησε ότι εάν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατάφερνε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία αλλά θα συγκροτούσε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα στηριζόταν από ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις. «Ο στόχος της απόλυτης πλειοψηφίας στην επόμενη βουλή είναι απολύτως εφικτός. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος δεν θα προχωρήσει στο σχηματισμό μίας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μία κυβέρνηση που θα είναι όλων των Ελλήνων και θα στελεχωθεί με άξιους και έντιμους» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε ότι μία τέτοια κυβέρνηση απευθύνεται πρωτίστως στις δυνάμεις της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών θα είναι: «συνέχεια της πολιτικής του λάθους των Μνημονίων που μας οδηγεί στην καταστροφή ή αλλαγή πορείας με μία κυβέρνηση που θα ξαναφέρει την κυριαρχία στον λαό και τη χώρα». Σε ερώτηση για το πότε προσδιορίζει χρονικά την διεξαγωγή εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Μαντικές ικανότητες δεν έχω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης έχει ήδη εξαντληθεί και βρισκόμαστε στις καθυστερήσεις. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που δεν είναι βιώσιμο. Η απάντηση στην εξίσωση πότε θα έχουμε εκλογές δεν είναι μόνο συνάρτηση της επιθυμίας του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι δεδομένη, αλλά των λαϊκών κινητοποιήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διεκδικεί όταν ο λαός μας είναι στο δρόμο και διεκδικεί».

Για το πρόγραμμα κοινωνικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι απαιτείται αναστολή πληρωμής των τόκων και των χρεολυσίων και κούρεμα του χρέους. «Εμείς δεν εθελοτυφλούμε. Έχουμε πει ότι ούτε εύκολες λύσεις υπάρχουν ούτε ανώδυνες λύσεις υπάρχουν. Υπάρχουν όμως λύσεις. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε το λάθος. Με ποιο τρόπο θα εξοικονομήσουμε τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης. Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι οι υψηλοί μισθοί αλλά η παραγωγικότητα, η μείωση της ζήτησης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ιστορική υποχρέωση της Γερμανίας οι αποζημιώσεις»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και δεσμεύθηκε στη δημιουργία μίας πλατιάς επιτροπής διεκδίκησης. «Οι αποζημιώσεις είναι αίτημα δίκαιο και μία ιστορική υποχρέωση της Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό. «Εμείς δεσμευόμαστε για τη συγκρότηση μίας πλατιάς εθνικής επιτροπής με κορμό τη σημερινή επιτροπή διεκδίκησης και την αξιοποίηση διεθνών προσωπικοτήτων» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προχωράει με τη σύσταση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή για το θέμα, όπως έχει εξαγγείλει. «Έχω την αίσθηση ότι η βασική γραμμή της κυβέρνησης του κ Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου είναι ότι μόνο οι Έλληνες χρωστάνε και μόνο αυτοί οφείλουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Και όχι να διεκδικούν αυτά που οι άλλοι τους χρωστάνε» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: real

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook