Τσίπρας: Ολοταχώς προς το νέο ΣΥΡΙΖΑ

τσίπρας-ολοταχώς-προς-το-νέο-συριζα-2099

Με βάση την εκτίμηση ότι «η συγκυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή» καθώς «έχει απαξιωθεί πολιτικά και ηθικά», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή πολιτική και ιδεολογική επίθεση κατά των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά κατά του Α. Σαμαρά για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Μιλώντας σήμερα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά λυγίζει από το βάρος των προειλημμένων δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση «απομονωμένη, εξαρτημένη και τρομαγμένη»:

-Απομονωμένη από το λαό. Γιατί και τα τρία κόμματα που τη συγκροτούν τον εξαπάτησαν προεκλογικά και υπέκλεψαν την ψήφο του.

-Απολύτως εξαρτημένη από τους δανειστές και τους εγχώριους τρεμάμενους προστάτες τις. Είναι τα μόνα ερείσματα της.

-Τρομαγμένη από τις συνέπειες της υπογραφής της στο νέο Μνημόνιο. Γιατί η ώρα πλησιάζει και τα ψέματα τελειώνουν.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρωθυπουργός επέστρεψε με άδεια χέρια από τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι «η τρικομματική σύμπραξη των μερκελιστών της Ελλάδας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις ρωγμές που, τον τελευταίο καιρό, εμφανίζονται στην ευρωπαϊκή στρατηγική της Γερμανίας. Γιατί τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν επιλέξει, αντί για τη συμμαχία με το Νότο, την υποτέλεια στην κ. Μέρκελ».

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η συγκυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή, καθώς έχει απαξιωθεί πολιτικά και ηθικά» και έκανε λόγο για «τη «ρήτρα προστασίας» του κ. Βενιζέλου σε κάθε φοροφυγά, σε κάθε μεγαλοκαταθέτη, σε κάθε διαπλεκόμενο, στους εγγεγραμμένους στη λίστα Λαγκάρντ και στη λίστα καταθετών στο Λιχτενστάιν. Στους μεγαλοεπιχειρηματίες, για να γλυτώσουν ό,τι μπορούν από το τέλος ακινήτων. Στους τραπεζίτες, για να μην καταβάλουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο. Στους καναλάρχες, για να μην πληρώνουν για τη χρήση των συχνοτήτων. Στους εφοπλιστές για να εξαιρεθούν οι καταθέσεις τους από τη διακρατική συμφωνία με την Ελβετία. Και όπου αλλού, υπάρχουν συμφέροντα ισχυρά σε αυτό το τόπο και χρειάζονται προστασία».

Οι κυβερνητικοί εταίροι, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι παρόντες να παράσχουν τη «ρήτρα προστασίας» που εγγυάται τη σταθερή υστέρηση των δημόσιων εσόδων. Ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ο επίγειος παράδεισος για μια μικρή και επιθετική ολιγαρχία. Για το «λόμπι του Μνημονίου». Και ότι θα γίνει κόλαση για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που την πληρώνει με χαράτσια και δυσβάστακτους φόρους. Στη μικρή ιδιοκτησία. Στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της βουλής για το Μνημόνιο τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι εργάζεται για την πραγματοποίησή της και ότι η συζήτηση για τη συγκρότησή της θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβρη και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να δει αν οκ. Μεϊμαράκης θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι οι ευθύνες «για την εξευτελιστική υποδούλωση του λαού και του τόπου στους δανειστές θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν σε όλους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, όπου κι αν βρίσκονται».

Για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πορεία με το λαό που έχουμε ξεκινήσει εδώ και μια βδομάδα επιβεβαιώνει την πολιτική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και μας οδηγεί στο δύσβατο, αλλά φωτεινό δρόμο, της ανόρθωσης της χώρας..

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι το πολιτικό κατεστημένο καταρρέει και ο τόπος χρειάζεται εναλλακτική διέξοδο και μια σοβαρά επεξεργασμένη στρατηγική, χρειάζεται έναν φορέα που θα είναι ο κορμός μιας ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας, οργανωμένης γύρω από το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο.

Αυτός ο πολιτικός φορέας, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως θα διαμορφωθεί από τις διαδικασίες αυτοοργάνωσης και πολιτικής ωρίμανσης, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook