Τροφές που προστατεύουν από το κρύο

τροφές-που-προστατεύουν-από-το-κρύο-20308

soupaΤο δυνατό κρύο ή η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας κάνει τον οργανισμό μας πιο ευάλωτο σε κρυολογήματα αλλά και σε ιούς και μικρόβια. Ευτυχώς, η Φύση μας παρέχει τροφές πλούσιες σε στοιχεία που μας βοηθούν να αυξήσουμε την ενέργειά μας και να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Το ρόδι

Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, όπως οι πολυφαινόλες, οι τανίνες και οι ανθοκυανίνες και θεωρείται πραγματική ασπίδα για την εποχική γρίπη, αλλά και στελέχη ιών, όπως ο Η1Ν1.

Ο χυμός του, μετά την άσκηση και γενικά τη σωματική καταπόνηση, βελτιώνει την κυκλοφορία και μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα ερευνών, μπορεί να προστατεύσει και από τον καρκίνο του δέρματος.

Το μπρόκολο

Αποτελεί τόσο πλούσια πηγή ασβεστίου που θεωρείται ιδανικό για όσους δεν τρώνε ή πρέπει να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Περιέχει, επίσης, βιταμίνη C σε τέτοια αναλογία, ώστε τα 100 γραμμ. να καλύπτουν σχεδόν τις ημερήσιες ανάγκες μας.

οι ξηροί καρποί.

Πλουσιότατη πηγή ω-3 λιπαρών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Μπορούν να αντικαταστήσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα για όσους δεν μπορούν για κάποιο λόγο να τα καταναλώσουν.

Χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωσή τους, επειδή περιέχουν πολλές θερμίδες.

Τα μανιτάρια

Ο ψευδάργυρος που περιέχουν ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σελήνιο, θεωρείται ότι έχουν και αντικαρκινική δράση.

Περιέχουν, επίσης, άφθονα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, όπως το κάλλιο, που βοηθά στην καλή λειτουργία των καρδιακών μυών και στην έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας.

Οι φακές

Είναι γνωστό ότι περιέχουν σίδηρο, αλλά εξίσου σημαντική είναι η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Β και μαγνήσιο.

Πρόκειται, δηλαδή, για διατροφική πηγή με πολύτιμη προσφορά στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πηγή:newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook