Τρομακτικό! Ανεμβολίαστα τα παιδιά στο Ηράκλειο εξαιτίας της κρίσης!

τρομακτικό-ανεμβολίαστα-τα-παιδιά-στ-33721

EMBOLIOΣοκ προκαλεί ο  αριθμός των παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί στο Ηράκλειο του 2013.

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την ανεργία που μαστίζει τους νέους γονείς στη πόλη έχει δυσκολέψει τόσο πολύ την κατάσταση ώστε να φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την παιδίατρο Ελένη Κόκορη, όλα τα παιδιά του Ηρακλείου που ανήκουν στη Πρόνοια είναι ανεμβολίαστα με σοβαρές ασθένειες όπως αυτή του πνευμονόκοκκου και του κοκκύτη να αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία τους. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αφού καθημερινά τα παιδιά προσβάλλονται από ασθένειες με το εμβόλιο να είναι απολύτως απαραίτητο.

Σύμφωνα με την κα Κόκορη, αυτός είναι ο δεύτερος χρόνος που τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα καθώς πολλοί γονείς παραμένουν άνεργοι και ανασφάλιστοι για άλλη μία χρονιά.  Μέχρι πρότινος το Υγειονομικό παρείχε 100 εμβόλια όμως αυτά δεν ήταν αρκετά αναφέρει η κα Κόκορη ενώ συνεχίζει τονίζοντας πως υπάρχει σοβαρό έλλειμμα εμβολίων.

Για το λόγο αυτό η Ελληνική Εταιρία Παιδιάτρων έχει ανοίξει λογαριασμό στην Αγροτική Τράπεζα με σκοπό να συγκεντρωθούν όσο τον δυνατόν περισσότερα χρήματα έτσι ώστε παιδιά που παραμένουν ανεμβολίαστα να εμβολιαστούν. Όποιος επιθυμεί να βάλει χρήματα στο λογαριασμό μπορεί να απευθυνθεί στο παράρτημα της εταιρίας στο Ηράκλειο για περισσότερες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook