Τριήμερη απεργία και κατάληψη στο ΤΕΙ Κρήτης

τριήμερη-απεργία-και-κατάληψη-στο-τει-94441

tei louketoΚλιμακώνονται οι ήδη σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων στο ΤΕΙ Κρήτης που παρατείνουν ουσιαστικά το «λουκέτο» στο Ίδρυμα μέσα από νέο γύρο κινητοποιήσεων.

Και οι τρείς σύλλογοι εργαζομένων μέσα από τις γενικές συνελεύσεις τους, αποφάσισαν τριήμερη απεργία του από τις 16 ως τις 18 Σεπτεμβρίου αλλά και κατάληψη του ΤΕΙ στην οποία αναμένεται να προχωρήσουν ο Σύλλογος ΕΤΠ και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, οι Σύλλογοι εργαζομένων του ΤΕΙ Κρήτης (εκπαιδευτικό, ειδικό τεχνικό και διοικητικό προσωπικό), σε συνελεύσεις τους που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, θεωρώντας ότι δεν έχουν αρθεί οι λόγοι που τους οδήγησαν σ’ αυτές.

Τα σημαντικά ζητήματα εξακολουθούν να υφίστανται είναι: η διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, η απειλή απολύσεων προσωπικού όλων των κατηγοριών, η υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος που έχει ως συνέπεια την αδυναμία πραγματοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, την συρρίκνωση του ΤΕΙ Κρήτης και την κατάργηση στην πράξη του αυτοδιοίκητου.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Κρήτης αναφέρει :

«Ο Σύλλογος Διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Κρήτης στην συνεδρίαση της Γενικής του Συνέλευσης την Παρασκευή 13-9-2013,αποφάσισε κατάληψη του ΤΕΙ Κρήτης από την Δευτέρα 16-9-2013 και συνέχεια της Γ.Σ. στις 16-9-2013 και ώρα 10:00 πμ στο Αμφιθέατρο «Εμμ. Σμυρνάκη» για επανεκτίμηση της κατάστασης»

 

Πηγή: neakriti

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook