Τραγωδία με 70 νεκρούς σε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας

τραγωδία-με-70-νεκρούς-σε-εργοστάσιο-λιπ-53406

texa3Περίπου 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Γουάκο του Τέξας, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX, που επικαλείται το διευθυντή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Γουεστ, βορείως του Γουάκο, Τζορτζ Σμιθ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:50 μ.μ. τοπική ώρα (0050 GMT της Πέμπτης) στο εργοστάσιο West Fertilizer, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος τόνισε ότι η αιτία είναι άγνωστη προς το παρόν.

texas 1Από την έκρηξη προκλήθηκαν πυρκαγιές σε γειτονικά κτίρια.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης Ουάκο που είναι η πιο κοντινή στο εργοστάσιο. Ζημιές  έχουν υποστεί και γειτονικά κτίρια προς το εργοστάσιο συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου και ενός γηροκομείου με την πληροφορία αυτή να μην έχει επιβεβαιωθεί.

texas 2Οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και αναφέρουν ότι προκλήθηκε φωτιά σε δεξαμενή του εργοστασίου, η οποία στη συνέχεια πυροδότησε μεγάλη έκρηξη. Στα θύματα υπάρχουν αρκετοί πυροσβέστες οι οποίοι είχαν κληθεί να σβήσουν την πυρκαγιά και εργάζονταν στο σημείο.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook