Το “Little Land” στα Χανιά απόψε στο cine «Αττικόν»

το-little-land-στα-χανιά-απόψε-στο-cine-αττικόν-55820

 

LITTLE LAND – trailer from Anemon on Vimeo.

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η Πυξίδα της Πόλης σε συνεργασία με την Anemon Productions στα πλαίσια της δράσης cine-μαθήματα παρουσιάζουν την ταινία του Νίκου Νταγιαντά, “Little Land”, την Δευτέρα 22 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στον κινηματογράφο Αττικόν , με ελεύθερη είσοδο.

Η ταινία ακολουθεί τον 35χρονο Θοδωρή, ο οποίος εγκαθίσταται στο απομακρυσμένο νησί της Ικαρίας με σκοπό να ζήσει από τη γη. Εκεί ανακαλύπτει μια κοινωνία που στηρίζεται στην αυτονομία και τη συνεργασία, και ανθρώπους που ζουν περισσότερο –και καλύτερα– από οποιονδήποτε άλλον, καθιστώντας το νησί μία από τις ελάχιστες «μπλε ζώνες» του πλανήτη, όπου οι κάτοικοι απολαμβάνουν ιδιαίτερη μακροζωία.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Νταγιαντάς αναζητεί τα μυστικά της Ικαρίας, ανακαλύπτοντας πώς οι ριζικά διαφορετικές ζωές των κατοίκων του νησιού μάς αφορούν άμεσα, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής.

Η ταινία απέσπασε τα Βραβεία της WWF και της ΕΤ3 στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (15-24 Μαρτίου 2013).

Στην προβολή θα παρευρίσκεται ο σκηνοθέτης, για να παρουσιάσει και να συνομιλήσει με το κοινό αλλά και να παρουσιάσει το νέο σχέδιο της Anemon Productions, «A family affair», με θέμα τη μουσική οικογένεια Ξυλούρη, το οποίο αυτή την εποχή βρίσκεται στη διαδικασία των γυρισμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook