Το πραγματικό πρόσωπο της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος

το-πραγματικό-πρόσωπο-της-ηγεσίας-του-62138

GARYFALOΗ ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, έδειξε χθες με τις αποφάσεις που πήρε η ΟΛΜΕ το πραγματικό της πρόσωπο.

Άδειασε στην κυριολεξία την πλειοψηφία των καθηγητών της Χώρας παίρνοντας πίσω, τις μόλις προ ολίγων ημερών προτάσεις της για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αυτή τη στιγμή δεν θα κρίνουμε αν η αρχική πρόταση της ΟΛΜΕ, για απεργία εν μέσω πανελλαδικών ήταν σωστή.

Σίγουρα όμως, ήταν το λιγότερο ξεπούλημα, της μαζικής και μαχητικής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών όλης της χώρας, η στάση που κράτησε το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο, που ακύρωσε τις προηγούμενες αποφάσεις του, αφού όμως πρώτα είχε πετάξει το μπαλάκι και τις ευθύνες στις τοπικές ΕΛΜΕ και στην πλατεία μάζα των καθηγητών.

Οι οποίοι σε αντίθεση με την ηγεσία της ΟΛΜΕ , ανέλαβαν τις ευθύνες τους και παρά την απειλή,  και την ψυχροπολεμική ΜΜΕ και κυβέρνησης δεν έκαναν βήμα πίσω, μπαίνοντας σε μια μάχη που δεν είχαν καν ξεκινήσει οι ίδιοι.

Η πρακτική από τα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων, στην προκειμένη περίπτωση της ΟΛΜΕ ,αλλά και της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΣΕ, αποκαλύπτει τις προθέσεις των ηγεσιών τους.

Όλοι καταλαβαίνουμε πια ότι το συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα στην Ελλάδα είναι κατώτερο των περιστάσεων.

Οι ηγεσίες τους δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, και για το λόγο αυτό εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

Η απάντηση σε όλα αυτά θα δοθεί μόνο μέσα από κινηματικές διαδικασίες που θα αναδείξουν υγιείς ηγεσίες, αντάξιες των απαιτήσεων των καιρών, και όχι «διορισμένες», που  η μόνη τους αποστολή θα είναι  το ξεπούλημα των αγώνων των εργαζομένων.

 

Ανδρέας Γερακάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook