Καταστροφή το μεσοπρόθεσμο …

καταστροφή-το-μεσοπρόθεσμο-5798

Ως την πιο κρίσιμη εβδομάδα του έτους, χαρακτήρισε, αυτή που διανύουμε, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στον SUPER FM 89.6, υποστηρίζοντας πως, «αν εφαρμοστεί το μεσοπρόθεσμο, έτσι όπως έχει στηθεί, θα είναι καταστροφικό για την Εθνική οικονομία, αλλά και με τρομακτικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Πιστεύω ότι θα ψηφιστεί, αλλά θα ψηφιστεί οριακά, με 154,155 ή 156 ψήφους. Αυτή η οριακή πλειοψηφία, σημαίνει πως εγκαινιάζεται μια περίοδος πολιτικής αστάθειας, με ότι αυτό συνεπάγεται, που δεν είναι καλό, να υπάρχει πολιτική αστάθεια.

Θεωρώ, ότι από όλους είναι κατανοητό, αλλά η φύση των μέτρων και το αποτέλεσμα, θα εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο πολιτικής αστάθειας, που δεν ξέρω, κάποια στιγμή, θα οδηγήσει σε εκλογές, καθώς δεν μπορεί να παραταθεί για πολύ, αυτή η κατάσταση.

Όσον αφορά την πρόταση, που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την διεξαγωγή εκλογών, ο κ. Σταθάκης, σημείωσε πως, «όλο το προηγούμενο διάστημα το κόμμα μου, δεν ζητούσε εκλογές, τώρα όμως, με το μεσοπρόθεσμο και την γενική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αλλά και η ρήξη που επήλθε στην κυβέρνηση και το μετέωρο, στο οποίο, καλείται να λειτουργήσει η κυβέρνηση, τίθεται θέμα εκλογών, εάν και εφόσον ψηφιστούν τα μέτρα, εάν και εφόσον επιχειρηθεί να εφαρμοστούν.

Είναι διαδικασίες, αρκετά διαφορετικές η μία από την άλλη και αν παραταθεί η πολιτική αστάθεια, για αρκετούς μήνες, δεν θα μπορέσει ν’ αντέξει η Ελληνική οικονομία, έτσι και αλλιώς.»

Ερωτηθείς, για το αν τελικά το κόμμα του, είναι έτοιμο ν’ αναλάβει τα κυβερνητικά ηνία, ο Γιώργος Σταθάκης, απάντησε,

εμείς, έχουμε αποφασίσει από καιρό, είμαστε έτοιμοι. Το έχουμε πει από την αρχή, από τις προηγούμενες εκλογές.

«Νομίζω ότι ισχύει απόλυτα αυτό, παρά τις διαφορετικές γνώμες που υπάρχουν, για το τι ακριβώς σημαίνει ετοιμότητα. Δεν υπάρχει επί της ουσίας διαφωνία, στο ΣΥΡΙΖΑ, απλώς υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, για άλλους παράγοντες που καθορίζουν την ετοιμότητα, μιάς κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ως ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, το έχουμε πει σε όλους τους τόνους και αυτό ισχύει απόλυτα.

Ελπίζω, ότι τα πολιτικά εμπόδια, που θα δημιουργηθούν, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις  για να υπάρξει κάτι καλό στο άμεσο μέλλον και ελπίζω ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, θα καταλάβουν, πως το πρόγραμμα, έχει αποτύχει πλήρως και επομένως, πρέπει να αλλάξουν και την αντιμετώπιση της Ελλάδας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook